Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PREPUCAVANJE NA VIJEĆU Zoričić Prkiću: Marijana vas je nasamarila i sada nastupa vaš igrokaz

PREPUCAVANJE NA VIJEĆU Zoričić Prkiću: Marijana vas je nasamarila i sada nastupa vaš igrokaz

Izabrani su novi potpredsjednici Gradskog vijeća

Izbor Jakova Prkića za potpredsjednika nije prošla glatko. Snažno protivljenje i 'rafale' je ispalio Ante Zoričić.

- Kandidatura Jakova Prkića nije korektna i ne bismo je trebali prihvatiti. Vi ste predložili sebe. Legitimno je, ali ne i moralno. Zanimljivo je da ste baš vi kandidat koji se bori protiv sistema i prodavali ste priču javnosti da su stranke zlo - govorio je Zoričić.

Nastavio je istim tonom.

- Bili ste inicijativa, ona je bila limitirana sredstvima iz proračuna, pa ste osnovali stranku Pametno. Navodno ni tu niste bili član. Pa ste onda koketirali sa Strankom s imenom i prezimenom, ali i dalje niste član. Bolji ste od nas i veći ste od vas. Znali ste da je vaša stranka bila obiteljska stranka. Trpili ste zbog novca. Imali ste oko pet milijuna kuna u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, ali vas je Marijana nasamarila i sad nastupa vaš igrokaz - iznosio je Zoričić. 

Kazao je i da Prkić očekuje podršku, ali da  su prekršili pravilo kada nisu htjeli glasati za Petra Škorića kao potpredsjednika Gradskog vijeća.  Pamtit će, kaže, po onome kako su postupali po projektima.

- Bili ste protiv hospicija, nagodbe s Brodosplitom i prostora za Anđele, baš jutros je Grad ušao konačno u posjed, bili ste protiv parkinga za stanare stare gradske jezgre. Vi ste oporba od zanata. Ne želim da me vi predstavljate - zaključio je Zoričić.

U ime splitskog SDP-a reagirao je Goran Kotur

- Ovo je tehničko pitanje jer smo na kraju mandata. Lider oporbe i lider vladajućih se bira na izborima. SDP se složio da Klub vijećnika s najvećim brojem vijećnika ima glavnog čovjeka - naveo je.

Nezavisna vijećnica Kristina Vidan se uključila u raspravu i kazala da je ona predložila Prkića. 

- Zoričiću, jeste li vi član oporbe ili vladajućih. Podržavali ste i mijenjali vladajuće i oporbu -  rekla je Vidan uz napomenu da podršku većine imaju.

Replicirao je Zoričić.

- Ponosim se što sam oporba i vlast. Vlast sam kad treba podržati, oporba kad trebam ukazati. Da zaključim u skladu s opisom, ja sam oporba iz potrebe, a vi iz zanata - odgovorio je Zoričić.


Vaša reakcija na temu