Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PRESUDA U SPLITU Grupi Alena Markulića Lustera 32 godine zatvora za preprodaju heroina i kokaina

PRESUDA U SPLITU Grupi Alena Markulića Lustera 32 godine zatvora za preprodaju heroina i kokaina

Droga je nađena u kući u Prugovu

Na splitskom Županijskom sudu objavljena je presuda šesteročlanoj zločinačkoj udruzi Alena Markulića zvanog Luster za preprodaju velikih količina heroina i kokaina. Vijeće sutkinje Ivone Rupić izreklo je okrivljenicima kazne u trajanju od četiri do šest godina, ukupno 32 godine zatvora. 

Alen Markulić, Siniša Dodoja, Tomislav Blažević i Igor Sarić, u čijoj kući u Prugovu je nađena droga, osuđeni su na po šest godina, a Darko Milišić i Ivan Jerković na po četiri godine zatvora. Vijeće je ocijenilo da je njihova kriminalna aktivnost bila nešto manja. 

USKOK ih je inače teretio da su iz BiH prošvercali po pet kilograma heroina i kokaina, no vijeće je ispustilo 'državu porijekla' iz činjeničnog opisa te su se zadovoljili s većim količinama droge, što 1,3 kilograma kokaina i 2 kilograma heroina, koliko je nađeno prilikom uhićenja u svibnju 2020. godine, zasigurno jest. 

Premda su registrirani prelasci nekih optuženika preko granice s BiH, to nije bilo dovoljno da se zaključi da su u tim prilikama prevozili drogu, a što se količine tiče, sutkinja Rupić pojasnila je da nisu raspolagali točnim podacima. 

Sudsko vijeće zaključilo je kako se radilo o ozbiljnoj organizaciji i da su se svi članovi pojavljivali u kući u kojoj je skladištena droga, osim Jerkovića za kojeg je navedeno da se bavio poslovima distribucije. 

Grupa je duže vrijeme bila pod nadzorom PNUSKOK-a. Svi ostaju u istražnom zatvoru.

Vaša reakcija na temu