Foto: Milan Šabić Presuda za pokušaj ubojstva Marka Bekavca u petak, Giljanović pokušao uvjeriti sud da nije imao drugog izbora

Presuda za pokušaj ubojstva Marka Bekavca u petak, Giljanović pokušao uvjeriti sud da nije imao drugog izbora

Ivan Giljanović tvrdi da je izrešetao Bekavca kako bi ga spriječio da dođe do pištolja

Završeno je suđenje Ivanu Giljanoviću za pokušaj ubojstva Marka Bekavca u splitskom kafiću Clo 1. svibnja prošle godine. Giljanović je prema Bekavcu iz pištolja ispalio šest metaka, četiri puta ga je pogodio u noge i ruku. Potom je nestao sve do travnja ove godine, no tvrdi da nije bio u bijegu od policije, već da je spašavao život jer je dobio informaciju kako će ga grupa Marka Bekavca likvidirati u zatvoru. 

Opisao je kako je Bekavca primio kod sebe kući kako bi se skinuo s heroina. Ubrzo su, međutim, počeli problemi. Bekavac je zamjerio što ga nisu vodili na skijanje na Vlašić, a onda je počeo tražiti sve više i više novca te prijetiti njemu i obitelji. Nije ga prijavio policiji jer nije želio da se po ulici priča da je druker. 

Zapucao kada mu je zaprijetio… 

Giljanović tvrdi da Bekavca nije htio ubiti. U lokalu je pucao jer je Bekavac, kaže, došao naoružan. Navodno je imao pištolj u torbici koja je kasnije uklonjena. Van lokala je pucao po Bekavcu kako bi ga spriječio da dođe do pištolja u vozilu. Prvi put je opalio jer mu je Bekavac zaprijetio i pogledao prema torbici s pištoljem. 

Tužiteljicu Marinu Matušan ovakva obrana nije impresionirala. Podsjetila je da je Giljanović osuđen za lihvarenje, otmice i prijetnje. Tužiteljica tvrdi da je pištolj u torbici fikcija. Sudu je priložila i presudu Vladimiru Bencu za pokušaj ubojstva Denisa Bušelića. Smatra da se radi o sličnim slučajevima. Htjela je upozoriti da je Benac osuđen za to kazneno djelo iako je također tvrdio da nije htio ubiti Bušelića. 

Branitelj Marijo Vuković zatražio je oslobađajuću presudu. Drži da je Giljanović pucao zbog stanja u kojem se našao nakon višemjesečnih prijetnji i ucjenjivanja. Bio je smanjeno ubrojiv. 

Presuda će biti objavljena u petak. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55162, "");
Pregledaj komentare