PRETRPANI KONTEJNERI: Iz Čistoće poručili da je na nekim lokacijama problem u - građanima

PRETRPANI KONTEJNERI: Iz Čistoće poručili da je na nekim lokacijama problem u - građanima

Ili ćemo naučiti odvajati otpad ili ćemo platiti, kaže Ljubica Vrdoljak, šefica Operativne službe splitskog komunalnog poduzeća

Čitateljica nam je poslala fotografiju zelenog otoka s Neslanovca gdje su kontejneri prošli vikend bili pretrpani smećem. Napisala je da su kontejneri takvi danima i da se smeće ne odvozi jer ga građani ne razvrstavaju. O čemu se radi provjerili smo s Ljubicom Vrdoljak, šeficom Operativne službe u Čistoći. 

- Tako je bilo od petka, a jutros je sav otpad odvezen s te lokacije. Stvar je u tome što na nekim lokacijama građani apsolutno ne poštuju to da je žuti kontejner za plastiku, plavi za papir, nego ubace sve skupa i taj otpad ne možemo ubaciti u vozilo kojim kupimo selektirani otpad. Dakle, moramo poslati drugo vozilo. Moram naglasiti da jedan dio građana ipak selektira otpad, ali ovoj lokaciji gravitira veliki broj stambenih jedinica, a mjesto je dostupno vozilima tako da tu odlažu i 'slučajni prolaznici'. Ipak, morat će svi naučiti razdvajati jer će nam cijena deponiranja biti previsoka. Ili ćemo naučiti odvajati otpad ili ćemo platiti. Apeliramo na građane da u žute i plave kontejnere ubacuju samo plastiku i papir, a ako imaju viška otpada neka odlože uz ove druge kontejnere - kazala je Ljubica Vrdoljak.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(41366, "");
Pregledaj komentare