Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: hajduk.hr PREUREĐENJE POLJUDA: Hajduk će igrati utakmice u svim fazama rekonstrukcije

PREUREĐENJE POLJUDA: Hajduk će igrati utakmice u svim fazama rekonstrukcije

Novi klupski stadion gradit će se na Brodarici

Radovi na preuređenju stadiona na Poljudu krenut će krajem ove nogometne sezone, u svibnju ili lipnju.

Tada bi trebala krenuti obnova krovišta. To je zahvat koji će uvelike izmijeniti sadašnju tužnu sliku poljudske ljepotice.

'Ideja je da se cijelo vrijeme na Poljudu igra. Rekonstrukcija će se raditi u posebnim fazama. Jedino što će se mijenjati jest kapacitet gledališta, dok traju radovi', potvrdio nam je splitski gradonačelnik Ivica Puljak.

Naručeno je idejno rješenje kako bi izgledao stadion da se on u potpunosti rekonstruira.

'Za to je potreban uistinu veliki iznos novca. Mi mislimo da u ovom trenutku nije potrebno ići u tom smjeru, nego da je bolji smjer da mi izgradimo novi stadion za Hajduk na Brodarici, a da ovaj stadion saniramo u onom opsegu u kojem bi se on u budućnosti koristi za različite sportove, prije svega atletiku, a da bi taj iznos sredstava bilo bolje usmjeriti u Hajdukov kamp', kaže gradonačelnik.

Ministarstvo turizma i sporta je financiralo jedan dio projektne dokumentacije za preuređenje stadiona u vrijednosti od 600 tisuća eura.

'Mi ćemo uskoro, za mjesec dana, raspisati natječaj koji se zove 'design and build'. Njim će se upotpuniti dokumentacija, jer ona mora biti specifično prilagođena onima koji to budu sutra izvodili. To će biti natječaj za sanaciju betonskog okvira i krovne konstrukcije stadiona, za elektro instalacije, akustiku i dio odvodnje. I to je prva faza rekonstrukcije', pojašnjava Puljak.

'Kada dobijemo iznos, koji će se kretati oko 20-ak milijuna eura, onda ćemo odlučiti što ćemo u narednim fazama raditi i kako će teći daljnja rekonstrukcija stadiona', naglašava gradonačelnik.

U roku od šest mjeseci bit će donesena odluka u kojim će se smjerovima krenuti i znat će se kojim financijskim sredstvima Grad raspolaže.

Vaša reakcija na temu