Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Prevara sa zlatnim lančićem: Starac u Splitu ostao bez više od 2000 kuna

Prevara sa zlatnim lančićem: Starac u Splitu ostao bez više od 2000 kuna

Policija savjetuje kako se zaštititi

Splitska policija zaprimila je prijavu 81-godišnjaka da je prevaren za iznos od preko 2 tisuće kuna. 

Naime, 1. listopada, dok je šetao ulicom ispred njega je s tla nepoznata osoba podignula lančić i rekla mu da su ga skupa pronašli, u tom trenutku je došla druga nepoznata osoba te potvrdila da se radi o zlatnom lančiću čija je vrijednost iznosi nekoliko tisuća eura, tada joj prva nepoznata osoba predlaže da ga otkupi od njega za višestruko manji iznos na što je oštećeni pristala. 

Naknadno je utvrđeno da je lančić lažan.

Policija traga za prevarantima te upozorava građane na ovaj oblik prijevare, poziva ih da budu oprezni kod ovakvih i sličnih ponuda te da o njima obavijeste policiju pozivom na broj 192. 

'Također savjetujemo da o navedenom skrenu pozornost starijim članovima obitelji koji najčešće postaju žrtve ovakvih prijevara', dodaju iz policije.

Vaša reakcija na temu