Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Priča o Žanu kao Jovanu nije krenula od srpskih navijača, za sada sve upućuje da su je prvi koristili Dinamovi kadrovi iz odnosa s javnošću!

Priča o Žanu kao Jovanu nije krenula od srpskih navijača, za sada sve upućuje da su je prvi koristili Dinamovi kadrovi iz odnosa s javnošću!

Tomislav Marčinko i Miljenko Manjkas su pisali o Žanu kao Jovanu prije njegove pogibije

Teza splitskog gradskog vijećnika Martina Pauka da je priča o Jovanu Ojdaniću krenula nakon Žanove 'podvalom zlonamjernih srpskih nazovi navijača' koji su objavili osmrtnicu legendarnom torcidašu nazvavši ga srpskim junakom - nije istinita. 

Žan Ojdanić, naime, poginuo je u travnju 2016., a Tomislav Marčinko je već u listopadu 2014. u kolumni napisao ove rečenice:

- O Hajduku ne odlučuju njihovi legitimni vlasnici (dioničari) nego fantomska udruga Naš Hajduk koja je na čelu Jovan Ojdanić, zvani Žan, huligan s debelim policijskim dosjeom. Pravna potpora su im Ivo Josipović, Željko Jovanović, Petar Skansi, Dražen Lalić i odvjetnik Ljubo Pavasović Visković.

Osim njega, Miljenko Manjkas je u veljači 2015. godine također Žana zvao Jovanom. Evo što je objavio:

- Zagrebački zet i odvjetnik, Ljubo Pavasović Visković, sumanuti doktor za Torcidu i gubljenje vremena, Dražen Lalić, vođe 'Našeg Hajduka' - mudri i neprimjetni Jovan Ojdanić i Bojan Islamović, novinarski genije Damir Petranović, to su likovi koji javno ili skriveno upravljaju klubom i huškaju navijački narod.

Uglavnom, jasno je da priča o Žanu kao Jovanu nije krenula od srpskih navijača, štoviše ovi citati nas vode na drugu adresu - Maksimirsku 128. I Marčinko i Manjkas, naime, radili su za Dinamo i to poslove vezane s odnose s javnošću.

Vaša reakcija na temu