Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prije 28 godina poginuo je najmlađi branitelj Dubrovnika, imao je nepunih 17 godina

Prije 28 godina poginuo je najmlađi branitelj Dubrovnika, imao je nepunih 17 godina

Stradao je na Podbrežju braneći Grad i sugrađane

Na današnji dan prije točno 28 godina poginuo je Josip Zvono, najmlađi dubrovački branitelj koji je stradao u Domovinskom ratu. Imao je nepunih 17 godina. 

U Domovinski rat se uključio dobrovoljno 1. listopada od prvog dana agresije na Dubrovnik, a poginuo je na Pobrežju braneći Grad i svoje sugrađane. Pokopan je u Aleji branitelja na Boninovu, a odlikovan je Redom Petra Zrinskog i Frana Krsta Frankopana, kao i Spomenicom Domovinskog rata. 

Kao i svake godine, tako je i danas obilježena tužna obljetnica polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja na Pobrežju. U ime Dubrovačko-neretvanske županije vijenac su položili pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Nikolina Kraljević, pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić te voditelj Jedinice unutarnje revizije Dubrovačko-neretvanske županije Mato Begović.

Obilježavanje pogibije Josipa Zvone organizirala je Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije, koja je i podigla spomen-obilježje.

Vaša reakcija na temu