Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split Prije tri godine su se Andri Krstuloviću Opari rugali zbog ovoga, a danas rade isto

Prije tri godine su se Andri Krstuloviću Opari rugali zbog ovoga, a danas rade isto

Dnevna doza splitskog nereda je pisala 'Gori sve, totalna šteta'

U posljednje vrijeme u predškolskim ustanovama gradonačelnik Ivica Puljak je potpisao niz suglasnosti za zapošljavanje. Potreba je velika za odgajateljicama, stručnim osobljem i spremačicama. Međutim, u 21.stoljeću još je potreba i za radnim mjestom koje se zove 'evidentičar uplata, administrator'. Među posljednjim odobrenjima za raspisivanje natječaja za devet radnih mjesta u Dječjem vrtiću 'Cvit Mediterana', od kojih je osam spremačica, Puljak je potpisao i za 'evidentičara uplata'. 


Prije tri godine društvene mreže su gorjele ruganjem bivšem gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari zbog potpisa za isto to radno mjesto. Na ugašenoj stranici Dnevna doza splitskog nereda, s koje je Bojan Ivošević tadašnji aktivist došao na mjesto zamjenika gradonačelnika, stajalo je 'Gori sve, totalna šteta'. 

U opisu posla stoji da evidentičar u vrtiću radi potvrde o upisu djece, zahtjeve i rješenja za ispis djece, zahtjeve za umanjenje cijene vrtića, evidencije uplata cijene korištenja usluge vrtića. 

Krstulović Opara se čudio histeriji zbog radnog mjesta i obrazložio kako taj pojam datira od 90-ih. Čudio se licemjerju onih koji se rugaju jer su mogli promijeniti pravilnike vrtića. 

'Može li se danas, 2020. godine zvati drukčije, sigurno da može i u prijedlogu novog Kolektivnog ugovora za koji je nakon 14 godina progovore pokrenula upravo ova Gradska uprava, ide se upravo u smjeru da se sva radna mjesta u računovodstvu iste razine i stručne spreme nazivaju računovodstveno-financijski radnici koji će uz sve dosadašnje poslove obavljati i nove poslove vezane za preustroj financijske računovodstvene službe i novih zahtjeva implementiranih programa...', obrazlagao je.

Danas je na čelu Splita čovjek kojemu je informatizacija forte kako govori, ali eto, odobrio je zapošlavanja 'evidentičara uplata' dvije godine nakon preuzimanja vlasti.

Vaša reakcija na temu