Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIJETI MU 50 GODINA ZATVORA Vještaci utvrdili psihičko stanje Filipa Zavadlava

PRIJETI MU 50 GODINA ZATVORA Vještaci utvrdili psihičko stanje Filipa Zavadlava

Neće mu suditi po Zakonu za osobe s duševnim smetnjama

Filip Zavadlav, osumnjičeni za teško trostruko ubojstvu u Splitu, bio je bitno smanjeno ubrojiv u vrijeme počinjenja djela, zaključak je psihijatrijskog vještačenja kojim je bio podvrgnut proteklih mjesec dana u Vrapču. 

To ukratko znači da Filipu Zavadlavu neće suditi po Zakonu za osobe s duševnim smetnjama, što bi se dogodilo da su vještaci utvrdili da je bio neubrojiv. Zavadlavu tako prijeti najstroža moguća kazna od 50 godina zatvora, a bitno smanjena ubrojivost može se u nastavku postupka tretirati kao eventualna olakotna okolnost. 

Filip Zavadlav odmah je nakon uhićenja prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagreb te je poslan na promatranje kako bi se utvrdilo njegovo psihičko stanje i sposobnost za shvaćanje vlastitih postupaka. Provedeno je i toksikološko vještačenje koje nije utvrdilo prisutnost droga, već medikamenata. 

Državno odvjetništvo saslušalo je tijekom dosadašnje istrage 30-ak svjedoka.

Vaša reakcija na temu