Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Prijetio ocu i pisao ustaške parole po školi, dobio godinu i pol maloljetničkog zatvora

Prijetio ocu i pisao ustaške parole po školi, dobio godinu i pol maloljetničkog zatvora

Počinio je pet kaznenih djela, napravio štetu veću od 13 tisuća eura

Dvadesetogodišnjak iz Dugog Rata kraj Omiša osuđen je na godinu i pol maloljetničkog zatvora zbog četiri kaznena djela prijetnje i pisanja ustaških grafita po pročelju škole.

Sredinom svibnja prošle godine ispisao je više uvredljivih natpisa kojima širi mržnju. Iznad sjevernog pročelja školske dvorane nacrtao je pet puta slovo U s križem, na istočnom pročelju dva puta slovo U s križem kao i natpis: 'Ubi Srbina, ZDS, Mrzim Dinamo, đava je strah. Šta će vam škola, to je za pičke.' Na stubištu je ispisao natpis: 'Mrzim cajke i Srbe, jebeš školu, samo ulica, smrt pandurima.' Na zidu školske dvorane je ispisao slovo U s križem i natpis 'Ustaše'. Osnovnu školu je oštetio minimalno za 13.208 eura.

Osuđen je i za dvije prijetnje ocu. Udarao je rukama po prozoru kuće i govorio da ima nož i da će ga izbosti. Drugi put ga je pogodio kamenom na plaži, zamahnuo je nogom prema njemu, opsovao ga i rekao da će ga ubiti.

Prijetio je i u kafiću u Omišu. Žrtvi je rekao da će ga izbosti nožem. Krenuo je prema njemu sa stolicom, ali ga je majka spriječila u daljnjem napadu.

Osuđen je za prijetnju 12-godišnjaku. Mislio je da ga je on prijavio policiji zbog pisanja grafita po školi pa je njegovom prijatelju rekao da će ga prebiti.

Sud je okrivljeniku izrekao i sigurnosnu mjeru obaveznog psihosocijalnog tretmana koja će se izvršavati u terapijskoj zajednici po vlastitom izboru.

Vaša reakcija na temu