Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PRIJETNJA LIKVIDACIJOM? Filip Zavadlav i pratnja na suđenju su nosili pancirke!

PRIJETNJA LIKVIDACIJOM? Filip Zavadlav i pratnja na suđenju su nosili pancirke!

Neviđene mjere osiguranja na splitskom sudu

Filip Zavadlav, optuženi za trostruko teško ubojstvo u splitskom Varošu, danas se pojavio u sudnici Županijskog suda u Splitu s pancirkom. Istu su zaštitu imali i pravosudni policajci koji su ga doveli iz gospićkog zatvora. To dosad nije bio slučaj. Navodno zatvorima kolaju informacije kako se sprema osveta za ubijene pa očito osiguranje ništa nije htjelo prepustiti slučaju.


Danas se nisu pojavili pozvani svjedoci pa je predsjednica raspravnog vijeća sutkinja Višnja Strinić pročitala prikupljene dokaze te su pregledane snimke video nadzora u Varošu od 11. siječnja. Prikazani su posljednji trenuci Zavadlavovih žrtava, Marina Bobana i Jurice Torlaka koji su izrešetani na Šperunu te Marina Ožića Paića koji je smaknut u Radmilovićevoj ulici. Sva trojica su bili na skuterima. 


Branitelj Branko Šerić predložio je sudu da pregleda izvješće policije s početka ožujka. Radi se o naknadno pronađenoj snimci Filipa Zavadlava koji je tri dana prije masakra u totalno rastrojenom stanju poslao video poruku Mariji u Beograd, stjuardesi s kojom je bio u vezi. Prekid je Filip teško doživio, pao je u depresiju, a o tome se povjerio i prijateljima i prijateljicama. 


Suđenje je odgođeno za početak iduće godine. Ponovno će se pozvati svjedoci, a ostaje vidjeti hoće li Filip iznijeti obranu. Branitelj Šerić tražit će svakako da se ponovno vještači premda su vještaci naveli da su spremni eventualno dopuniti svoje vještačenje nakon što obrane optuženog. 


Tužilaštvo tereti Zavadlava da je smaknuo trojicu iz bezobzirne osvete prema osobama iz narko miljea koje su terorizirale njega i brata. Kada bi se dokazalo da je to bilo tako, Zavadlavu prijeti najstroža moguća kazna zatvora od 50 godina. Obrana ide ka tome da se utvrdi da Zavadlav nije bio ubrojiv, odnosno, da je imao akutni psihotični poremećaj i prije, a ne samo nakon događaja kao reakciju na stres. Vještaci su nakon promatranja u Vrapču zaključili da je bio bitno smanjeno ubrojiv.



Vaša reakcija na temu