Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić PRILIKA ZA POSAO Dalmatinske šume traže radnike, posadit će tri tisuće stabala na Marjanu

PRILIKA ZA POSAO Dalmatinske šume traže radnike, posadit će tri tisuće stabala na Marjanu

'Bor je pri kraju života, šumu treba obnoviti'

Tvrtka Dalmatinska šume, koja se jedina javila na natječaj za gospodarenje Marjanom, traži dodatnu radnu snagu, pet šumskih i pet šumskih pomoćnih radnika. 

Voditelj tvrtke Joško Jabuka potvrdio nam je da se ekipiraju zbog posla na Marjanu. 

'Već smo radili na Marjanu kod Druge vode. Sve je bilo zaraslo, a mi smo to očistili. Alpinist se popeo na svaki bor i očistio ga od suhih grana. Građani su bili super zadovoljni obavljenim poslom', kaže nam Jabuka. 

Još nije poznato kada će ih uvesti u posao, ali se zna da će u idućih godinu dana zasaditi tri tisuće novih stabala. 

'Marjan je zapušten, treba ga stalno čistiti. Bor je pri kraju života i treba zasaditi nova stabla. Bilo bi dobro da je program gospodarenja duži, recimo tri umjesto jedne godine jer na Marjanu ima dosta posla i lakše bi se sagledao napredak u duljem razdoblju', drži voditelj Dalmatinskih šuma. 

Za gospodarenje na Marjanu nije bilo previše zainteresiranih. Dalmatinske šume jedine su se javile na natječaj kao zajednica ponuditelja s tvrtkom Arbofield iz Jastrebarskog. Procijenjena vrijednost nabave je bila 750 tisuća kuna, a dostavljena ponuda glasila je na gotovo dva milijuna kuna. 

Iz Društva Marjan poručili su kako se nadaju da će se konačno šumom na Marjanu početi gospodariti sukladno Zakonu o šumama i započeti s dugo očekivanim pošumljavanjem opustošenih površina u park šumi.

Ovo je po prvi put da se uzima 'vanjski' partner za gospodarenje Marjanom nakon što je sud po prijavi Društva Marjan konstatirao da taj posao ne može obavljati Javna ustanova za upravljanje Park šumom Marjan.

Vaša reakcija na temu