PRIMANJE I DAVANJE MITA Načelnik Ministarstva graditeljstva, pomoćnik direktora JANAF-a i voditelj tvrtke Špinut završili u pritvoru

PRIMANJE I DAVANJE MITA Načelnik Ministarstva graditeljstva, pomoćnik direktora JANAF-a i voditelj tvrtke Špinut završili u pritvoru

Istražni zatvor određen je i vlasniku tvrtke Špinut koji se nalazi u Izraelu

Josip Bienenfeld, načelnik Ministarstva graditeljstva, Željko Korica, pomoćnik direktora JANAF-a i Borislav Bašić, voditelj poslovanja tvrtke Špinut završili su u istražnom zatvoru odlukom sutkinje istrage splitskog Županijskog suda koja je prihvatila prijedlog USKOK-a te im odredila pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. Istražni zatvor određen je i vlasniku tvrtke Špinut, bivšem šefu Hypo banke Zoranu Sikirici, koji se nalazi u Izraelu, ali je najavio dolazak u Hrvatsku idućeg tjedna. 

Četvorica se sumnjiče za primanje i davanje mita u visini 660 eura. USKOK u rješenju o otvaranju istrage navodi da su Sikirica i Bašić preko Korice platili mito Bienenfeldu kako bi im sastavio pozitivno mišljenje prema kojem zbog smanjenja građevinske čestice od 55 kvadrata ne bi trebali rušiti etažu hotela Villa Harmony na Bačvicama. Naime, rješenjem splitskog suda Hrvatske ceste su vratile dio terena koji je bio uvršten u projekt, a mišljenje načelnika Bienenfelda zatraženo je u sklopu postupka izmjene i dopune građevinske dozvole. 

Jučer su u USKOK-u ispitani Bienenfeld, Korica i Bašić. Svi su iznijeli obrane i negirali inkriminacije. Državni inspektorat najavio je kako će građevinski inspektori danas obaviti očevid na gradilištu hotela. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14