Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIMIO MITO Glavni policijski inspektor prevozio žene iz BiH za novac, mora sedam mjeseci u zatvor

PRIMIO MITO Glavni policijski inspektor prevozio žene iz BiH za novac, mora sedam mjeseci u zatvor

Trebao je suzbijati kriminal svake vrste…

Ilija Klišanin, svojedobno glavni policijski inspektor za suzbijanje svih oblika kriminala Policijske uprave splitsko-dalmatinske, osuđen je nepravomoćno za primanje mita u ponovljenom suđenju na djelomičnu uvjetnu osudu temeljem koje mora sedam mjeseci u zatvor, dok preostali dio kazne od devet mjeseci zatvora neće odslužiti ako u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Klišanin je oslobođen optužbe za zlouporabu položaja i ovlasti po trećoj točki optužnice. Na koncu prvog suđenja bio je osuđen na dvije i pol godine zatvora, no presuda je ukinuta, a slučaj vraćen na ponovno suđenje. 

Djela su počinjena još 2014. godine. Klišanin je, znajući da je državljanki BiH Sabini Kovač otkazan boravak i da ne smije u RH iduća tri mjeseca, obećao da će je vratiti u RH za 300 eura. Prevezao ju je preko graničnog prijelaza, legitimirao se policijskom iskaznicom i kazao da obavlja službenu radnju. 

Fadila Fazlić je bila u sličnoj situaciji. Morala je napustiti teritorij RH, a on ju je uputio da napusti državu kako bi o tome ostavila trag, samo da bi je iste večeri vratio preko granice nazad iskoristivši poznanstvo s graničnim policajcem. Uslugu je naplatio 2500 kuna. 

Treća točka optužnice odnosila se na dojavu vlasniku kafića u Muću da skloni aparate za igre na sreću uoči akcije kodnog imena Jamb. Aparati nisu pronađeni, nisu se mogli vještačiti, pa tako nije ni dokazana optužba u odnosu na to djelo, obrazložila je sutkinja Ivona Rupić. 

Branitelj Željko Ostoja najavio je žalbu. Drži da se ne radi o mitu, nego o troškovima za gorivo i put.

Vaša reakcija na temu