Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PRIOPĆENJE POLICIJE Naš službenik je sinoć pokazao nedostatak taktičnosti i pristojnosti, poduzet ćemo sve potrebne mjere

PRIOPĆENJE POLICIJE Naš službenik je sinoć pokazao nedostatak taktičnosti i pristojnosti, poduzet ćemo sve potrebne mjere

Ispričali su se novinarima i građanima koji su svjedočili incidentu

Iz splitske policije su se ispričali novinarima i građanima zbog sinoćnjeg ponašanja interventnog policajca ispred Doma za starije i nemoćne. U priopćenju su naveli kako su policajci angažirani ispred Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, a sve u cilju sprječavanja širenja zarazne bolesti, te kako bi prijevoz osoba prošao neometano. 

- Jedan policijski službenik se tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio bespotrebno povišenim tonom, pokazujući na žalost vlastiti nedostatak taktičnosti i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju. Radilo se o njegovoj osobnoj pogrešnoj procjeni na koji način, kako i u kojem trenutku izdati upozorenje, te izvršiti naloženu zadaću - poručuje Antonela Lolić, glasnogovornica policije.

Dodaju da nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe te se ispričavaju novinarskoj ekipi Hrvatske televizije i novinarki Ivani Šilović. 

- Smatramo kako je policijski službenik naprijed opisanim ponašanjem narušio ugled policijske službe radi čega ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo - zaključuju u priopćenju. 

Vaša reakcija na temu