Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIOPĆENJE STOŽERA Još 23 osobe su pozitivne na koronavirus, ukupan broj zaraženih je 246

PRIOPĆENJE STOŽERA Još 23 osobe su pozitivne na koronavirus, ukupan broj zaraženih je 246

Današnjom provjerom i izvidom ustanovljeno je kako nitko od korisnika Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj nema povišenu temperaturu

Na području Splitsko-dalmatinske županije još su 23 osobe pozitivne na koronavirus, i to iz Splita 8, Makarske 2, Sinja 1, Solina 7, Baške Vode 2, Dugog Rata 2 i Dugopolja 1, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. 

Među novooboljelim 5 je zdravstvenih djelatnika, od čega 4 djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe Split u Vukovarskoj ulici. Jučer tijekom dana u izvidu epidemiološke službe ustanovljeno je kako tri korisnika s prizemlja Doma za starije i nemoćne imaju povišenu tjelesnu temperaturu. 

- Odmah su dati naputci službama u Domu da se febrilni korisnici premjeste u dio Doma na drugom katu koji je propisno dezinficiran kako bi se stvorili uvjeti za boravak korisnika.  Svaki korisnik je izoliran u svoju sobu. Provjerom stanja u večernjim satima ustanovljeno je da su još 4 korisnika tijekom večeri postala febrilna te je odmah izdan naputak da se isti također izmjeste na drugi kat u zasebne sobe. Kontaktirani su KBC Split i Hitna služba koja je nakon pregleda odvela 3 korisnika na hospitalizaciju u KBC Split - poručuju iz Stožera. 

Dodaju kako su izdane upute stručnim službama Doma od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo da prate zdravstveno stanje korisnika i kod bilo kakve promjene stanja nazovu nadležne službe NZJZ-a i Zavoda za hitnu medicinu. Naputci stručnim službama Doma da se svim korisnicima Doma mjeri temperatura dva puta dnevno a po potrebi i češće dane su 7. travnja. 

- Pri dolasku na posao također svi djelatnici Doma upućeni su na mjerenje osobne tjelesne temperature. Današnjom provjerom i izvidom ustanovljeno je kako nitko od korisnika nema povišenu temperaturu. Četiri korisnika koja su sinoć imala temperaturu danas nemaju povišene tjelesne temperature i uzet im je bris na koronu. S obzirom na epidemiološku situaciju i procjenu vremena uzimanja briseva do sada su uzeti brisevi 55 djelatnika doma i prema epidemiološkoj indikaciji uzeti će se brisevi svim djelatnicima ustanove - navodi Stožer.

U samoizolaciji se nalazi 117 zdravstvenih djelatnika. Hospitalizirane su 52 osobe te se 7 osoba se nalazi na respiratoru i to 4 iz Splitsko-dalmatinske županije, 1 iz Dubrovačko-neretvanske županije i 2 iz Šibensko-kninske županije.

U karanteni hotela Zagreb trenutno se nalazi 25 osoba od čega 7 stranih državljana. Na području Splitsko-dalmatinske županije ukupno je zaraženo 246 ljudi. 


Vaša reakcija na temu