Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bestie PRIPREMA SE TEREN: Psi iz splitskog horor dvorišta bit će smješteni blizu Karepovca

PRIPREMA SE TEREN: Psi iz splitskog horor dvorišta bit će smješteni blizu Karepovca

Još su na istom mjestu

Psi spašeni iz dvorišta strave, u kojima ih je držao psihijatar T. P. na Putu Orišca između Žnjana i Duilova, bit će smješteni na gradskoj parceli u blizini Karepovca. Katastarski čestica spada pod Kamen.

Na 4000 metara četvornih zemljišta  smjestit će 60 bokseva, svaki površine oko šest kvadrata. 

Psihijatar je, podsjetimo, držao 67 pasa među kojima je bilo šest štenaca te dva vuka, mužjaka i ženku. Sumnja se da je vukove doveo kako bi povećao borbenu sposobnost pasa. 

Vukovi su odvedeni odmah i zbrinuti u skladu sa zakonom, dio pasa su pod svoje okrilje uzeli dubrovački i zadarski azil, a 60 ih je ostalo  na istom mjestu, s tim da zaštitar čuva prostor.

U dubrovačkom azilu spašena kuja je okotila sedam štenaca. Za njihovo udomljavanje trebaju odobrenje inspekcije jer psi vlasniku nisu trajno, nego privremeno oduzeti do okončanja postupka. 

U Splitu će na novoj lokaciji biti sigurno do okončanja postupka, a sudbina će im se sa sigurnošću znati nakon sudske odluke.

Vaša reakcija na temu