Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIPREMITE SE NA GUŽVE I ZASTOJE: CRO Race danas na području Splita, Kaštela, Solina i Sinja

PRIPREMITE SE NA GUŽVE I ZASTOJE: CRO Race danas na području Splita, Kaštela, Solina i Sinja

Prva etapa starta iz Primoštena

CRO Race danas starta iz Primoštena. Prva etapa završava u Sinju, a biciklisti će proći ulicama Splita, Kaštela i Solina. Iz splitske policije tim su povodom objavili priopćenje u kojem najavljuju dugotrajne zastoje i velike gužve u prometu.

'Imajući u vidu broj sudionika, vrijeme održavanja utrke i činjenicu da trka oko 15.00 sati prolazi kroz centar grada Splita, te posebno činjenicu da se utrka odvija na prometnicama tijekom radnog dana uz izrazito intenzivan promet, naglašavamo kako u utorak od 13 do 17 sati  na području Splita, Sinja i ceste D1, očekujemo velike gužve i dugotrajne zastoje u prometu.

 S obzirom na to da posebno na području Splita očekujemo velike gužve i zastoje već od 13.30 sati, obzirom na svakodnevnu dinamiku prometa i činjenicu da je radni dan, želimo pravovremeno upozoriti vozače da u utorak, ako je to moguće, izbjegavaju vožnju ovim dijelovima Splita, te da koriste javni prijevoz', savjetuju iz policije.

Pozivaju građane Splita, Solina, Kaštela i Sinja da se na vrijeme informiraju, upoznaju s vremenom i trasom prolaska sudionika, te da planiraju svoje obveze tako da izbjegnu kretanje prilaznim pravcima i dijelovima grada kroz koje će proći trka. 

'U utorak se očekuju još veće gužve i zastoji u prometu od svakodnevnih', naglašavaju iz policije.

Prva etapa utrke starta iz Primoštena u 12.25 sati, a nakon 182 kilometra cilj je Sinju gdje se biciklisti očekuju oko 17 sati. Iz policije su naveli i očekivane prolaske sudionika utrke kao i trasu prve etape. 

Utrka prolazi od Primoštena do Šibenika, pa na D58 odakle dalje ide: Ljubitovica-Prapatnica-Prgomet-Trolokve-Radošić-Lećevica-Broćanac-Konjsko-D56 (CB Verona)-Kočinje Brdo-D1 brza cesta- rotor Bilice-D8 ZNG-D410 Poljička cesta-Zagrebačka-Manuška poljana-Domovinskog rata-D8 ZNG-širina Solin-ŽC 6253 stara Kliška cesta-D1 Dicmo-Brnaze-Sinj-Alkarsko trkalište-Vrlička-D1-Hrvace-Rumin-Bajagići-Obrovac-Glavice-D1 rotor Sinj-D1-u razini Alkarskog trkališta.

Očekivani prolazi (satnica): Ljubitovica-13.55 sati, Lećevica-14.29 sati, D1(Burići)- 14.59 sati, Split- 15.20 sati, Solin-15.28 sati, Sinj (prvi ulaz)- 16.09 sati, Obrovac Sinjski-16.35 sati i Sinj (cilj)-16.45 sati.

Na području Sinja povremeno će se zatvarati cesta D1 u smjeru Splita.

'Napominjemo kako se radi o očekivanim prolascima koji mogu varirati s obzirom na dinamiku utrke,  brzinu sudionika, te moguća događanja na trasi kretanja, te navedene ceste mogu biti i duže zatvorene. Navedene ceste na kojima će se održati utrka zatvarat će se etapno, najmanje pola sata prije prolaska natjecatelja, te će biti etapno otvarane za promet nakon prolaska sudionika. 

Molimo vozače da u navedena vremena  izbjegavaju  navedene cestovne pravce, te da se koriste  alternativnim pravcima. Zbog održavanja utrke očekuju se pojačane gužve i zastoji prometa, stoga molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i upućujemo ih na obvezu poštivanja prometne signalizacije. Važno je istaknuti da će i normalizacija prometa nakon prolaska sudionika utrke trajati nekoliko sati, tako da tek u kasnim poslijepodnevnim satima očekujemo da se situacija u prometu na području Splita normalizira.

Molimo sve sudionike u prometu prvenstveno za strpljenje, a nakon toga  da poštuju naredbe, upute i smjernice policijskih službenika na terenu, te upute redarske službe organizatora utrke, kako svojim ponašanjem ne bi ugrozili vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu', zaključili su iz policije.

Vaša reakcija na temu