Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIPREMNO ROČIŠTE Bivša HAC-ovka dobila strogog suca, pijanog vozača poslao je u zatvor na četiri i pol godine

PRIPREMNO ROČIŠTE Bivša HAC-ovka dobila strogog suca, pijanog vozača poslao je u zatvor na četiri i pol godine

Dinko Mešin novi je sudac Županijskog suda u Splitu, a prva mu na optuženičku klupu sjeda Ivana Tena Gotovac Soldić

 Za sutra je zakazano pripremno ročište Ivani Teni Gotovac Soldić, bivšoj HAC-ovki koja je pijana na pješačkom prijelazu kod splitske bolnice usmrtila 19-godišnju studenticu Mariju Ćorić iz Čapljine te pobjegla.

Gotovac Soldić sudi novi sudac Županijskog suda u Splitu Dinko Mešin. Ovog je mjeseca prešao sa splitskog Općinskog suda na kojem je već imao nekoliko presuda koje su izazvale zanimanje šire javnosti, prvenstveno zbog stroge sankcije. 

Bilo ih je nekoliko i za smrtne slučajeve u prometu. Najjače je odjeknula presuda Silviju Karbiću koji je pijan vozio neregistrirani automobil. Za smrt 20-godišnjeg suvozača Josipa Bosančića, Mešin ga je osudio na četiri i pol godine zatvora te mu zabranio 10 godina upravljanje motornim vozilom.

Što je Karbić napravio? Na Solinskoj je Mazdom MX-5 pretjecao kolonu s 93 kilometara na sat u zavoju unatoč punoj crti i ograničenju brzine od 60 kilometara na sat. U krvi je imao 1,83 promila alkohola. Zabio se u Opel Corsu koja je naišla iz suprotnog smjera. Stradali suvozač mu je bio znanac. Upoznao ga je dva, tri mjeseca ranije.

Na suđenju je Karbić izjavio da nije znao da je baš toliko pijan. Priznao je i pokajao se. Sudac Mešin je prilikom odmjeravanja sankcije imao u vidu brojne prijave protiv Karbića za prekršaje u prometu. Vozio je bez vozačke, sjeo bi pijan za volan…

I Gotovac Soldić ima povijest prekršajnih prijava u prometu, a u trenutku nesreće u kojoj je stradala mlada studentica ni ona nije smjela voziti jer joj je bila na snazi devetomjesečna zabrana upravljanja motornim vozilima.

Karbić je osuđen na četiri i pol godine zatvora u vrijeme dok se izazivanje prometne nesreće s neizravnom namjerom kažnjavalo od tri do 10 godina zatvora, Gotovac Soldić, pak, prijeti i do 12 godina zatvora.

Vaša reakcija na temu