Foto: PU SD Pritvoren 36-godišnjak koji je autobusom Zagreb-Imotski pokušao prokrijumčariti 16 kilograma marihuane

Pritvoren 36-godišnjak koji je autobusom Zagreb-Imotski pokušao prokrijumčariti 16 kilograma marihuane

Sumnja se da je drogu namjeravao dilati u Srednjoj Dalmaciji

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga i PGP Imotski dovršili su kriminalističko istraživanje nad  36-godišnjakom provedenim zbog sumnje da je počinio kazneno djelo 'neovlaštena proizvodnja i promet drogama'.

Naime,  službenici Carinske uprave, Službe za mobilne jedinice Split, su prethodno 9. srpnja na naplatnoj postaji  Dugopolje u koferu koji se nalazio u prtljažnom prostoru autobusa  pronašli ukupno 16240 grama droge marihuane zapakirane u 15 PVC vrećica.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik s namjerom krijumčarenja droge s područja Zagrebačke županije i  radi daljnje preprodaje na području Splitsko-dalmatinske županije  protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga nabavio drogu, a potom je predao na prijevoz kao prtljagu u autobusu koji je prometovao na relaciji iz Zagreba u Imotski. 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 36-godišnjak  je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(69908, "");
Pregledaj komentare