Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Privedeni za spuštanje hrvatske zastave kod Knina pušteni da se brane sa slobode

Privedeni za spuštanje hrvatske zastave kod Knina pušteni da se brane sa slobode

Nije bilo elemenata za traženje pritvora

Dvojica 20-godišnjaka i 49-godišnjak osumnjičeni za skidanje hrvatske zastave s brda iznad Krčića ispitani su u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku te su nakon toga pušteni da se brane sa slobode. 

Policija ih je prijavila zbog povrede ugleda RH i to nakon što su svoju akciju objavili na Tik Toku što je izazvalo buru negativnih reakcija u Hrvatskoj i, očekivano, veliko oduševljenje u Srbiji. 

Premda je riječ o kaznenom djelu koje se kažnjava kaznom do godinu dana zatvora u nadležnosti je županijskog, a ne općinskog državnog odvjetništva. Kako smo doznali, osumnjičenici su aktivno iznijeli obranu, a odluku o podnesenoj prijavi Državno odvjetništvo će donijeti naknadno. 

Istražni zatvor nije ni zatražen već je osumnjičenicima omogućeno da se brane sa slobode. U Državnom odvjetništvu kažu da nije bilo elemenata za traženje pritvora. 

Vaša reakcija na temu