Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PRIVILEGIRANI Nije svima ista cijena testiranja na koronavirus

PRIVILEGIRANI Nije svima ista cijena testiranja na koronavirus

Iako se gotovo nigdje ne može bez covid testa

Uvođenje šire primjene covid potvrda pokazalo je nejednak tretman svih građana u plaćanju testa.

Otkako se traži testiranje za sportska okupljanja, prvi su bili povlašteni navijači koji uz predočenje ulaznice izdvajaju svega 50 kuna za testiranje. Za reprezentaciju je bilo i jeftinije. 

Sada im se pridružila druga skupina povlaštenih, zaposlenici javnih institucija. Za njih poslodavac plaća, a razlog je jer je Stožer donio obvezu za državne i javne službenike da ne mogu na posao bez negativnog testa pa im i subvencionira iznos. Primjerice, Banovina za djelatnike plaća 40 kuna testiranje u privatnoj klinici. Ako se testiraju drugdje, refundirat će im do ugovorenog iznosa.

Djelatnici privatnih firmi, uz iznimke koja je dobra volja poslodavca, plaćaju sami, u pravilu 120 kuna. Jednako kao i nezaposleni građani koji koriste usluge službi obuhvaćene strožim mjerama, a to je, zapravo, svugdje

Vaša reakcija na temu