Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PRIZNAO I POKAJAO SE Splitskom taksistu četiri godine zatvora za smrt pješakinje

PRIZNAO I POKAJAO SE Splitskom taksistu četiri godine zatvora za smrt pješakinje

Dobio je i zabranu upravljanja svim kategorijama motornih vozila u trajanju od pet godina

Goran P., 35-godišnji taksist osuđen je nepravomoćno u Splitu na četiri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginula 26-godišnja pješakinja. 

Nesreća se dogodila početkom srpnja prošle godine na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice. Goran P. je za volanom Škode Octavije ušao u raskrižje brzinom od 67 kilometara na sat iako mu je bilo upaljeno crveno svjetlo. Udario je Peugeot 107, koji je odbačen na nogostup i 26-godišnjakinju. Djevojka je zadobila brojne ozljede od kojih je preminula na mjestu nesreće. 

Goran P. je iznoseći obranu nakon samog događaja ustvrdio kako je prije ulaska u raskrižje zatvorio oči jer je kihnuo pa nije vidio crveno svjetlo. Tada je smatrao da je za nesreću odgovoran vozač Peugeota, no na suđenju je sve priznao, pokajao se i ispričao obitelji stradale djevojke. 

Obitelj nije zainteresirana za kazneni progon okrivljenog, što je bila jedna od olakotnih okolnosti. 

Za ovo kazneno djelo zapriječena je inače kazna zatvora od 3 do 12 godina. Okrivljenom je izrečena i zabrana upravljanja svim kategorijama motornih vozila u trajanju od pet godina. 

Vaša reakcija na temu