Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PRKIĆ: Dok god Kerum ima utjecaj u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, on će plivati

PRKIĆ: Dok god Kerum ima utjecaj u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, on će plivati

Vijećnik stranke Pametno osvrnuo se na današnju sjednicu

Jakov Prkić, gradski vijećnik stranke Pametno nakon neodržane sjednice je rekao kako je situacija baš dobra.

- Vladajući sami sebi ruše kvorum. Ne znam zašto, ali mogli su to i drugačije napraviti. Očito imaju neke međusobne probleme koji traju od prvog dana, ali neće to sebi priznati, nažalost. Tužan sam i razočaran, grad je u situaciji taoca njih samih. Nadam se da će se to raščistiti i da ćemo krenuti naprijed. Mi nismo protiv toga da se sjednica nastavi, ali očito se neće nastaviti - komentirao je Prkić, a zatim se dotakao Željka Keruma.

- Njegova kampanja traje, nikada nije ni prestala. Stalno je u kampanji jer mu je to jedini interes. Njega samo politika drži na površini i na životu. Dokle god bude imao utjecaj u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini, on će plivati. Onog trenutka kad nestane taj utjecaj i on će potonuti. Napravit će sve da i dalje ostane u igri. Iako je to po meni tragedija. Nakaradno je da bilo tko surađuje s njim, ali očito je njima stalo do nekih drugih stvari.

Kako komentirate ponašanje gradonačelnika?

- Ako mu stvari ne idu u prilog vrlo lako se izgubi ili prepusti stvar vijeću.

Hoće li se sjednica održati?

- Nadam se da hoće. Ako ne bude mogućnosti u iduća tri mjeseca, onda će se vijeće raspustiti.

Spominje se kredit od 100 milijuna kuna. Je li to predizborni potez?

- Ne znam. Najlakše se zadužiti. Ja bi shvatio da se mi zadužimo, ako se režu drugi troškovi, ali to nije slučaj. Da se ima ta namjera ne bi se zapošljavali novi ljudi u Banovini i osnivale nove gradske udruge. Očito ima problema u rezanju troškova. Najlakše se samo zadužiti - zaključio je Prkić.


Vaša reakcija na temu