Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Prkić: Prije sedam godina postavljeno je pitanje o svrsi gradske firme Spalatum DMC, odgovor je antologijski

Prkić: Prije sedam godina postavljeno je pitanje o svrsi gradske firme Spalatum DMC, odgovor je antologijski

'Predlažem gradonačelniku da osnuje tvrtku Splitska brklja d.o.o.', napisao je tada

Jakov Prkić, predsjednik splitskog Gradskog vijeća, prisjetio se pitanja o svrsi gradske firme Spalatum DMC koje je prije sedam godina postavila Daša Dragnić, a na koji je dobiven, kako kaže, antologijski odgovor.

Prenosimo u cijelosti njegovu tadašnju objavu.

- Evo pitanja Daše Dragnić o Spalatumu DMC postavljenog na sjednici GV-a 27. ožujka 2014. 

S obzirom da je turistička sezona pred nama i da su pripreme za sezonu već pri kraju, molimo Vas da nas izvijestite o statusu i aktivnostima TA Spalatum DMC, kako slijedi: Što je do sada napravljeno na strateškom i operativnom unapređenju turizma u Splitu? Koliko je ljudi zaposleno, s kojom stručnom spremom i kompetencijama? Koji je status aktivnosti na pripremama za tekuću sezonu?

A evo i odgovora u prilogu, 'iscrpan' je naravno. Moram reći da iza ovog odgovora idu tri životopisa, ali ih nisam postao. Mogu se pronaći na web stranicama Grada.

Ovo postam ponukan 17. točkom 15. sjednice GV-a. Raspravljat će se o zaključku o postavljanju reklamnih sadržaja na stupove javne rasvjete. To se dodjeljuje tvrtki Spalatum DMC. Ja bih razumio da ta tvrtka brine u reklamnom sadržaju na nekom rasvjetnom stupu u Frankfurtu ili Amsterdamu jer bi vjerojatno promovirala Split, ali osnovati turističku agenciju da bi se bavila reklamama na rasvjetnim stupovima je smiješno. Do sada je o tome brigu vodila Splitska obala, to im je dao Kerum da imaju od čega dijeliti plaće (naravno da su oni to proslijedili privatnoj firmi koja sve to radi a oni su ubirali proviziju). Sada će plaće od toga dijeliti Spalatum, a Obali će dati nekoliko poslovnih prostora na Bačvicama jer su oni ipak narasli za izvjestan broj djelatnika (mornara, službenika, novog direktora...) koji brinu o privezu na Zapadnoj obali. Kada novac od najma poslovnog prostora ne ide u proračun nego na račun gradske tvrtke da bi podijelila plaće zaposlenicima, onda bez dijela toga novca ostaju kultura, sport, socijala..., a sve to će začiniti izjava tipa: 'Te tvrtke rade u plusu, sami sebi zarađuju za plaće'. Pa tko ne bi tako zarađivao?! Predlažem gradonačelniku da osnuje tvrtku Splitska brklja d.o.o. Ta bi tvrtka stavila jednu rampu na dno Vukovarske i za svaki prolaz automobila uzimala kunu. Tako bi se zaposlilo nekoliko osoba i sami bi zarađivali za plaću.



Vaša reakcija na temu