Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Prljević: Pročistit ćemo vodu, ali vašu odgovornost ne možemo!

Prljević: Pročistit ćemo vodu, ali vašu odgovornost ne možemo!

Kada nemaš što pametno predložiti, ti 'udri' po pročistaču... novi je moto splitskog SDP-a

Tomislav Prljević, tajnik HDZ-a Split i zamjenik direktora 'Vodovoda i kanalizacije', osvrnuo se na posljednje medijske objave vezane za vodovodnu mrežu. Evo što je u četvrtak popodne objavio na Facebooku pod naslovom 'Pročistit ćemo vodu, ali vašu odgovornost ne možemo!':

- Činjenica je da su stručni ljudi povukli 3,2 milijarde kuna bespovratno iz EU. To je istina koja jako boli SDP, a konstantnim nadmudrivanjem pokušavate pretvoriti pozitivnu stvar u negativnu, što je jako porazno od vas. Ipak su građani ovdje bit i njihovo pravo na pitku vodu i kanalizaciju.

Aktualna 'kišna' tema je - pročistač vode. Kada nemaš što pametno predložiti, ti 'udri' po pročistaču... novi je moto splitskog SDP-a. Koja zaboravlja kako Split pročistač nema 66 godina! A imao ga je u antička vremena.

Pa kada smo krenuli u projekt vrijedan 100 milijuna kuna, postali smo meta sitnog politikantstva u kojem je naš najveći trenutni krimen što ćemo koristiti financiranje EBRD-a za 30% investicije na teret ViK-a. EBRD je razvojna banka u kojoj je RH jedan od suvlasnika, a isti taj EBRD i IBRD su razlog osnivanja Eko-kaštelanski zaljev. Vrstu financiranja s kojom su - očito treba ponoviti i ljudima koji su radili na tom projektu i bili na vodećim funkcijama - izgrađene infrastrukturne građevine u sklopu Eko-kaštelanskog zaljeva: Stupe, Ravne njive, Divulje... nakon čega smo svi s ponosom isticali kako smo i zaštićenu perisku uspjeli vratiti u Kaštelanski zaljev.

Znači tada to nije bio 'komercijalno' financiranje, a danas - samo za nas - vrijede druga pravila i odmah smo krivi po ocjeni SDP-a, zato što ćemo koristiti upravo tu vrstu financiranja.

I to, istog onog SDP-a koji nije dignuo ruku na Gradskom vijeću za projekt Aglomeracije, odnosno za projekt vode i kanalizacije u 21., stoljeću građanima u Kaštelima, Trogiru, Žrnovnici, Kamenu...

Još k tome istog onog vijećnika koji je bio na čelu Eko-kaštelanskog zaljeva, pa se pitamo, zašto gospodin Kukoč nije tada realizirao pročistač?

Zar se nije i tada voda mutila nakon svake kiše?

Zar nije upravo SDP obećao građanima Slatine i Žrnovnice kanalizaciju u 2017. godini?!

Za kraj jednostavno ne shvaćamo zašto doživljavamo ovakve napade oporbe kada smo počeli s realizacijom važnog projekta za sve nas, a kojeg nitko nije ni pokušao pokrenuti još od 1953. godine. Radimo i želimo raditi, razvijati novu tehnologiju, modernizirati infrastrukturu, omogućiti građanima pitku vodu, provesti kanalizaciju, riješiti problem otpadnih voda...

Zajedno, bez politikantstva te trošenja i vremena i energije na prozivke, možemo to i postići...

Vaša reakcija na temu