Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Prljević odgovorio Matijeviću: 'Godinama ste upravljali ViK-om, vaša politika prema toj firmi bila je na razini kanalizacije, a tada niste ni čuli za riječ pročistač!'

Prljević odgovorio Matijeviću: 'Godinama ste upravljali ViK-om, vaša politika prema toj firmi bila je na razini kanalizacije, a tada niste ni čuli za riječ pročistač!'

U Gradskom vijeću jedino SDP nije podržao projekt aglomeracije

Tomislav Prljević, tajnik HDZ-a Split, odgovorio je Davoru Matijeviću koji istu dužnost obavlja u SDP-u. Matijević je jučer kritizirao Andru Krstulovića Oparu zbog problema s pitkom vodom kada god padne veća kiša. Odgovorio mu je Prljević, inače zamjenik direktora 'Vodovoda i kanalizacije', priopćenjem naslovljenim 'Jedino SDP Split trajno je protiv pročistača, aglomeracija Split - Solin i Trogir - Kaštela':

- Podsjećam Vas da ste dugi niz godina kao stranka upravljali Vodovodom i kanalizacijom d.o.o. Split. Vaša politika prema toj firmi bila je na razini kanalizacije, a tada niste ni čuli riječ pročistač, a kamoli da ste išta poduzeli po pitanju realizacije tog projekta. Isto tako niste bili ni kadri donijeti odluku da se sagleda pitanje pročistača, a alternativnom dovodu vode za Split da i ne pričam. Isto tako upoznati ću vas s činjenicom da u proteklom periodu su odobrena dva najveća projekta (Aglomeracije) u Hrvatskoj ukupne vrijednosti 3,2 milijarde kuna, jedino SDP u Gradskom vijeću nije podržao nijedan od ta dva projekta. Projektima kojima bi građani Splita imali ogromnu korist, a samim time niste podržali izgradnju kanalizacije u Žrnovnici, Kamenu, Slatinama, izgradnju suvremenog pročistača otpadnih voda, rekonstrukciju postojećeg sustava itd..

Iskoristit ćemo priliku pa ćemo vas upoznati koji je tijek pripreme i izgradnje ovako važnog infrastrukturnog projekta koji se nalazi na površine od 1 hektara. Nije vam to filter na boci, već građevina!

Krenimo redom:

- U 2017. i 2018. godini naručena su dva pilot uređaja čiji rezultati su bili bitni za projektiranje samog uređaja

- Naručeno je i izrađeno idejno rješenje-započeto u siječnju 2019. i dovršeno u studenom 2019. godine

- Naručene su usluge geodezije koje su u izradi-započeto u listopadu 2019. godine

- Naručen je Elaborat zaštite okoliša koji je u izradi-započeto u rujnu 2019. godine

- Poduzeti su koraci i za samo financiranje: Nadzorni odbor usvojio je Mandatno pismo s kojim se krenulo u realizaciju modela financiranja s EBRD-om, gdje je dogovoreno s ministrom Tomislavom Ćorićem i direktorom Hrvatskih voda, Zoranom Đurokovićem sufinanciranje izgradnje infrastrukturne građevine pročistača sa 70% čija je ukupna vrijednost preko 100 mil kuna.

Ujedno je početkom ove godine potpisan i 'Sporazum o suradnji' za izradu idejnog rješenja za dovod vode na područje Splita iz alternativnih pravaca. Time je u postupku izrada idejnog rješenja koje će po prvi puta u povijesti omogućiti alternativni dovod vode na splitsko područje.

Vaša reakcija na temu