PROBLEMI U RAŽNJU Radi se unatoč zabrani kako bi kuća direktora MOL grupe dobila uporabnu dozvolu

PROBLEMI U RAŽNJU Radi se unatoč zabrani kako bi kuća direktora MOL grupe dobila uporabnu dozvolu

'Moja je jedina želja da sve bude po zakonu', kaže Berislav Gašo

Glavni operativni direktor MOL Grupe Berislav Gašo trebao bi uskoro postati vlasnik turističkog objekta u naselju Ražanj u Rogoznici. Kuća je u završnoj fazi izgradnje, a radovi se i dalje izvode unatoč tome što je od sredine lipnja u Rogoznici na snazi zabrana izvođenja radova. Na poziv susjeda, komunalni redar s policijom nekoliko puta je obilazio lokaciju. Prilikom prvog posjeta gradilištu, izdao je rješenje o zabrani radova i naložio da se gradilište konzervira, no radovi su se unatoč tome nastavili. Radilo se unutar kuće, a kamen pilao van objekta brusilicom, što je stvaralo priličnu buku. Redar je ponovio usmeno upozorenje, nakon čega se prestalo pilati kamen, ali je i dalje bilo aktivnosti na objektu, što možda i ne čudi jer je za sutra zakazan pregled za izdavanje uporabne dozvole, što je uvjet da Gašo kupi kuću. 

U međuvremenu susjedi su prijavili slučaj Upravnom odjelu za prostorno uređenje i gradnju, Državnom odvjetništvu i USKOK-u. Navode kako se odstupilo od projekta po kojem su izdane građevinska dozvola i dopuna te da se objekt s dodanim apartmanom većim od 30 kvadrata približio susjednoj međi na 90 centimetara. Na apartmanu su vrata i prozor prekriveni kamenom. Susjedi sumnjaju da će otvori biti zazidani dok se ne izda uporabna dozvola. Sporan je i komin sagrađen na 1,1 metra od susjedna međe. U prijavi se navodi da je građevinska dozvola izdana za P+1, ali da radi mnoštva naknadno sagrađenih prostorija bez potrebnih papira kuća u stvarnosti izgleda P+2. 

Osim nelegalne gradnje i zatvaranja nezakonito sagrađenih prostorija koje se poslije pregleda namjeravaju otvoriti, susjedi su prijavili Gašu za prijetnju. Tvrde da ih 20. lipnja u Ražnju pitao jesu li svjesni posljedica ako ne dobije uporabnu dozvolu za kuću. U prijavi se navodi i da je zastupnik investitora Mario Morić obećao Gaši da će 'ishendlati' dozvole jer ima svoje ljude u urbanističkom uredu u Rogoznici. 


Mario Morić kaže da je Općina Rogoznica izdala jasne naputke i da u vrijeme zabrane ne smiju raditi teški strojevi i bageri, a da to nije slučaj na njegovom gradilištu. Smatra da komunalni redar ne može zabraniti radove jer je to suprotno Ustavu i Zakonu o radu. Tvrdi da Gašo radi pritisak da se kuća završi te da mu je on predložio da ni ne počinju s radovima nakon korone jer je preostalo premalo vremena da se projekt dovrši prije nastupanja zabrane radova. Morić kaže kako projekt nije realiziran mimo dozvole i kako nitko neće riskirati da stavi potpis na nešto što nije po zakonu. Tvrdi da nema svoje ljude u urbanističkom uredu. 

Čuli smo se i s Gašom. 

'Kupac sam nekretnine u izgradnji, a ne investitor. Projekt se svidio meni i supruzi, radovi su se otegnuli od 2018. i sada su u završnoj fazi. Donekle razumijem da korona izaziva nervozu, ali ja osam godina ne živim u Hrvatskoj i ne mogu biti odgovoran ako je bilo kakvih propusta u realizaciji. Na kući je došlo do greške u izgradnji, ta greška je sada trajno otklonjena. Vjerujem da će sve biti sukladno prostornim planovima, moja je jedina želja da sve bude po zakonu. Neka se sve pregleda, meni je žao što je došlo do ove situacije', kazao nam je Gašo. 

Pitali smo ga i za navode susjeda oko prijetnje. 

'To je smiješno. Posljedica je ta da moja obitelj neće moći ni ove godine na ljetovanje u našu kuću u Ražanj, a djeca me stalno pitaju kada ćemo na more', kazao nam je Gašo. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(68893, "");
Pregledaj komentare