Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PROBLEMI ZA ONKOLOŠKE BOLESNIKE 'Istina je, počinje nedostajati lijekova'

PROBLEMI ZA ONKOLOŠKE BOLESNIKE 'Istina je, počinje nedostajati lijekova'

'Javnosti je rečeno da je dogovor da teško oboljeli dobiju lijek, ali to nije istina', kaže revoltirana pacijentica

Više onkoloških bolesnika požalilo se kako ne mogu primiti terapiju zbog duga bolnica prema veledrogerijama.

- Javnosti je rečeno kako je dogovoreno s veledrogerijama da će se isporučivati lijekovi za onkološke bolesnike, međutim to nije istina - kaže nam oboljela Splićanka.

Ogorčena nam je i dodala da odemo do Onkologije kako bismo se uvjerili iz prve ruke da ljudi već danima ne dobivaju kompletne terapije.

- Potpuno je obustavljena dostava lijekova bolnicama, pa i onih za one koji su najosjetljiviji, za onkološke bolesnike kojima svaki dan bez lijeka smanjuje mogućnost ozdravljenja - upozorava.

Pomoćnik ravnatelja splitskog KBC-a dr. Krešimir Dolić nam je potvrdio da počinje nedostajati pojedinih onkoloških lijekova, što je iznio i šef splitske Onkologije dr. Eduard Vrdoljak

- Dr. Vrdoljak navodi kako pacijenti ipak mogu biti mirni jer se u zdravstvenom pogledu neće dogoditi problemi ako se propusti terapija nekoliko dana. Zaista vjerujemo kako će se situacija u sljedećih nekoliko dana riješiti - kazao je Dolić.

Vaša reakcija na temu