Pročitajte što iz Grada kažu o velikom broju djece za koje nema mjesta u splitskim vrtićima

Pročitajte što iz Grada kažu o velikom broju djece za koje nema mjesta u splitskim vrtićima

Tvrde da 'ulažu maksimalne napore' kako bi svi mališani bili zbrinuti

Po završetku prvog kruga upisa u predškolske ustanove kojima je osnivač i vlasnik Grad Split, u gradskim vrtićima svoje mjesto pronašlo je 1029 mališana, a za 281 dijete koje ispunjava propisane uvjete, a nije upisano u prvom krugu, Grad će uložiti maksimalne napore da se upišu u gradske ili privatne vrtiće čiji rad Grad sufinancira, poručili su iz Banovine.

Sukladno prošlogodišnjoj praksi, očekuju da po završetku žalbenog roka sva djeca budu zbrinuta u gradskim ili privatnim vrtićima.

- Vodeći računa o ograničenim kapacitetima gradska uprava je pokrenula procese povećanja kapaciteta gradskih vrtića adaptacijom dodatnih prostora, ali i pokretanja postupka kupnje prostora za novi vrtić na Kili. Osim toga, u tijeku su intenzivne aktivnosti Odbora za podizanje kvalitete i dostupnosti predškolskog odgoja i obrazovanja u gradu Splitu s ciljem izjednačavanja cijena privatnih vrtića s gradskim vrtićima za što će Grad morati izdvojiti značajna sredstva - navode iz splitske gradske uprave.

Ove godine zaprimljena su ukupno 1482 zahtjeva, od čega 172 nisu ispunjavala uvjete. Od 281 djeteta koje nije našlo svoje mjesto u prvom krugu najveći dio su djeca jasličke dobi, njih 194. Gotovo sva neupisana djeca imaju isti broj bodova i to 70, ali računalnom obradom raspoređena su primjenom kriterija iz Pravilnika. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14