Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Profesor geografije, ugostitelj i prodavačica odabrali isti posao: 'Ne žalimo za promjenom karijere'
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Profesor geografije, ugostitelj i prodavačica odabrali isti posao: 'Ne žalimo za promjenom karijere'

Robert iz Vodica, Marija iz Kaštel Štafilića i Damir iz Pule imali su drugačije karijerne puteve, no život ih je na kraju doveo na istu stazu gdje su napokon pronašli poslodavca s kojim su zadovoljni u svakom pogledu

Robert Vodopija iz Vodica, Marija Grbeša iz Kaštel Štafilića i Damir Mickov iz Pule imaju različite poslovne pozadine, iako svi troje trenutno dijele jednaku branšu te obavljaju vrlo slične poslove. Robert je po struci sveučilišni prvostupnik geografije i nakon studija je većinu vremena proveo kao profesor na zamjeni u različitim školama. Marija je, s druge strane, već više od 15 godina u prodaji te je prošla sve stanice u supermarketu, od prodavačice do poslovođe, dok je Damir cijeli život proveo u privatnim vodama, vodeći s majkom vlastiti ugostiteljski lokal i kiosk.

Iako su njihovi karijerni putevi različiti, život ih je na kraju doveo na istu stazu gdje su napokon pronašli poslodavca s kojim su zadovoljni u svakom pogledu. Naime, unazad nekoliko godina, svi troje su počeli raditi kao sezonci za Zagrebačku pivovaru, s time da su danas stalno zaposleni u kompaniji ili su se ponovno rado vratili raditi sezonski posao.

Kada ih pitamo što ih je privuklo pivarskoj industriji, odnosno ponukalo na snažni karijerni zaokret, svatko od njih nam krene nabrajati benefite koje prije nisu imali kod drugih poslodavaca - konkurentna plaća, nagrada za ostvarene rezultate, bonus za sezonske radnike, dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje, naknada za topli obrok, subvencionirana Multisport kartica te, najvažnije, mogućnost stalnog zaposlenja nakon završetka sezonskog rada.

Fiksno radno vrijeme i slobodni vikendi

Potonja stavka je zapravo važna svakom sezoncu, stoga su Damir i Robert lani objeručke prihvatili ponudu da trajno ostanu u Zagrebačkoj pivovari kao prodajni predstavnici. Obojica su u Zagrebačkoj pivovari počeli raditi na poziciji Sezonski unapređivač prodaje, Damir prije dvije godine, a Robert prije tri, s time da im priroda spomenutog posla nije bila ni najmanje strana. 

Damir je, kao što smo ranije rekli, prije radio u ugostiteljstvu, tako da su mu redovito dolazili prodajni predstavnici Zagrebačke pivovare. Upravo je preko jednoga od njih i saznao za priliku sezonskog rada u kompaniji.

Damir Mickov

'Kada je majka otišla u mirovinu nisam htio nastaviti voditi lokal, prvenstveno zato što nikako nisam mogao naći radnu snagu. Stoga sam se odlučio okušati kao Sezonski unapređivač prodaje u Zagrebačkoj pivovari i mogu reći da sam ekstra zadovoljan s tom odlukom', govori nam 32-godišnji Damir koji pokriva teren središnje Istre. 

Najviše je zadovoljan s radnim okruženjem, odnosno kolegama koji su uvijek spremni pomoći, kao i s odnosom nadređenih prema zaposlenicima. Kako kaže, nikada nije naišao na problem ako je trebao savjet kolega ili imao bilo kakav upit vezan uz posao. No, u pivovari mu se posebno sviđa fiksno radno vrijeme i slobodni vikendi, što je luksuz koji nije imao kao privatnik.

Stoga nije previše dvojio kada mu je lani ponuđen posao Prodajnog predstavnika i mogućnost stalnog zaposlenja. Dvojbe nije imao ni Robert koji se sa sezonskim radom u Zagrebačkoj pivovari upoznao još za vrijeme studentskih dana, kada je radio kao punjač polica te unapređivač prodaje u Vodicama i okolici. 

Odlični kolege i okruženje bez presinga

Nakon studija se okušao u struci, ali situacija je bila takva da je većinom uskakao kao zamjena, dok se prilika za stalnom pozicijom nikako nije otvarala. Već u svojim tridesetima, tražio je siguran izvor prihoda, a bivši šef iz studentskih dana ga je preporučio za sezonski posao u Pivovari. 

Na starom novom poslu dočekala ga je, kaže, super radna ekipa i okruženje bez presinga, tako da nije imao problema s promjenom karijere. 

Robert Vodopija

'Da mi se sada ponudi prilika da opet radim u školi, ne znam bih li je prihvatio. Stvarno mi je dobro u Zagrebačkoj pivovari i zadovoljan sam sa svim uvjetima. Imam svoj teren koji obuhvaća Šibenik i okolicu, ne treba mi puno da se vratim doma u Vodice i kolege su stvarno odlični', ističe 35-godišnji Robert. 

Jednako dobro iskustvo dijeli i njegova vršnjakinja Marija. Ona je u svojoj 15 godina dugoj karijeri prošla brojne trgovačke lance i kompanije, kao i pozicije, no nigdje joj nije bilo tako ugodno kao u Zagrebačkoj pivovari, iako se taj posao često percipira muškim.

Marija Grbeša

'Financijski uvjeti su mi ovdje stvarno najbolji, neovisno radi li se o plaći ili varijabilnom djelu. Ciljevi su jasno postavljeni, nema stresa i uvijek vlada normalna i uljudna komunikacija s nadređenima, što je zapravo puno važnije jer novac ne može nadomjestiti loše međuljudske odnose. Nitko pritom ne gleda mene drugačije jer sam žena, štoviše, svi mi pomažu i nije im problem otići sa svog terena kako bi došli u pomoć kolegi', naglašava Marija koja će i ove godine raditi kao Sezonska promotorica prodaje pića u Splitu.

Zagrebačka pivovara traži sezonske radnike

Iskustva u poslu joj ne manjka, jer je prije toga radila kao trgovačka putnica za druge kompanije, no prije Zagrebačke pivovare se još nije susrela sa situacijom da kao sezonski radnik dobije uskrsnicu, bonus pa i da na kraju sezone bude još dodatno nagrađena. Osim toga, sada više ne radi vikende, što joj je posebno bitno za planiranje slobodnog vremena. 

Prema tome, ističe, ako joj se pruži prilika da ostane za stalno, bez razmišljanja će prihvatiti posao. 

Zagrebačka pivovara i ove godine traži sezonske radnike za odjele prodaje i proizvodnih operacija: sezonske promotore prodaje pića, tehničare u kontroli kvalitete te operatere u proizvodnji i punionici piva. Posebna prednost rada na poziciji sezonskog promotora prodaje pića jest to što se obavlja na obali i otocima tijekom ljetnih mjeseci te tako spaja ugodno s korisnim. Uz kompetitivna primanja, sezonski radnici mogu računati na nagradu za ostvarene rezultate, dopunsko i dodatno zdravstveno osiguranje, subvencioniranu Multisport karticu, naknadu za topli obrok i naknadu za prijevoz ili automobil koji mogu koristiti u službene svrhe. Uz navedeno, sezonci povratnici ostvaruju pravo i na dodatne financijske benefite. Na web stranici Zakonposao.hr potražite informacije o otvorenim natječajima, uvjetima rada, odjelima Zagrebačke pivovare i pogodnostima za zaposlenike te pročitajte osobna iskustva zaposlenika.

Vaša reakcija na temu