Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Profesorica Piacun: Mogu samo zahvaliti gospođi Musić Milanović

Profesorica Piacun: Mogu samo zahvaliti gospođi Musić Milanović

Uključila se u raspravu o mailu ravnateljici citirajući kolegu

U raspravi o mailu Sanje Musić Milanović koji je poslala ravnateljici škole koju joj pohađa sin, uključila se i splitska profesorica Suzana Piacun. Citirala je kolegu koji se zapravo zahvalio supruzi predsjednika Zorana Milanovića.

Evo što je objavila:

'Kao učitelj mogu samo zahvaliti gospođi Musić Milanović što je svojim pismom ravnateljici, na koje kao roditelj ima apsolutno pravo, senzibilizirala javnost na nepravilnosti i nezakonitosti u radu škola, a na koje mi učitelji već godinama ukazujemo:

1. Pritisak na profesoricu nije izvršio roditelj, već ravnateljica škole (sadržaj maila upućenog ravnateljici nije uopće trebao ni smio doći do profesorice).

2. Stav ravnateljice da će se (naj)većom ocjenom sve nepravilnosti u radu škole prikriti i da roditelji samo traže ocjene je pogrešan.

3. Praksa da se ocjene koje su učitelji i profesori zaključili mogu nakon toga mijenjati ne potiču učitelji i profesori, već uprave škola.

4. Nakon što u eDnevnik upiše zaključnu ocjenu profesor je više ne može promijeniti. Zaključne ocjene može obrisati isključivo administrator eDnevnika. Po čijem je nalogu administrator ocjenu obrisao? 

5. Ako se nakon svakog maila ili telefonskog poziva koji uznemiri ravnatelja mora promijeniti ocjena, na potezu je ministar.

Učitelji i profesori traže i očekuju od uprave škole primjerene uvjete rada, a od ministra i MZO-a kontrolu nad radom ravnatelja i sprječavanje mobinga kojemu smo s njihove strane često izloženi u svom radu, a naročito prilikom zaključivanja ocjena. (Imam stotine primjera…)'

Vaša reakcija na temu