Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PROGNOZA ZA DALMACIJU Obilna kiša i jako jugo

PROGNOZA ZA DALMACIJU Obilna kiša i jako jugo

Najviša dnevna temperatura između 14 i 17 °C

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji biti promjenljivo i pretežno oblačno povremeno s kišom i pljuskovima koji mjestimice mogu biti i obilniji. 

Puhat će umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 13, a najviša dnevna između 14 i 17 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a

Upozorenje

Mjestimice nevere, naročito na sjeveru Jadrana. Mjestimični udari juga vjetra u jačanju na 35-45 čvorova. Poslijepodne ponegdje more 5.

Stanje

Sa zapada se približava dolina s frontalnim sustavom, očekuje se formiranje ciklone iznad sjevernog Jadrana.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Jugo 12-22 u jačanju na 16-30 čvorova, potkraj dana će na sjeverozapadnom dijelu sjevernog Jadrana slabiti i okretati na sjeverozapadni vjetar 6-16 čvorova. Na krajnjem sjeveru Jadrana u početku bura 8-18 čvorova. More 3-4, poslijepodne je moguće 5, naročito na jugu Jadrana. Vidljivost 10-20 km. Oblačno s kišom, mjestimičnim pljuskovima i grmljavinom, naročito na sjeveru Jadrana.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Pojačano do vrlo jako jugo će na srednjem Jadranu prolazno malo oslabiti, a na sjeverom Jadranu će okretati na slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. More umjereno valovito i valovito, na otvorenom ponegdje jače valovito, a na sjeveru Jadrana će se smirivati na malo do umjereno valovito. Oblačno s kišom, mjestimičnim pljuskovima i grmljavinom, na krajnjem sjeveru prestanak oborine.

Vaša reakcija na temu