Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PROGNOZA ZA DALMACIJU Sunčano i vrlo toplo

PROGNOZA ZA DALMACIJU Sunčano i vrlo toplo

Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29 °C

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji prevladavati sunčano i vrlo toplo. Slaba do umjerena bura sredinom dana okrenut će na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a 

Upozorenje

Još tijekom jutra podno Velebita mjestimice su mogući udari bure 35-45 čvorova. Tijekom noći na sjevernom Jadranu moguća je magla.

Stanje

Nad Jadranom se sa sjeverozapada proteže greben anticiklone koji će postupno slabjeti.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Sjevereozapadni vjetar, uz obalu tijekom poslijepodneva ponegdje i jugozapadni vjetar 6-16, na južnom i srednjem Jadranu mjestimice i do 20 čvorova. Još tijekom jutra uz obalu bura 6-16 čvorova , podno Velebita 12-22, mjestimice i do 26 čvorova. More 2- 3, na otvorenome južnog Jadrana ponegdje moguće 3-4. Vidljivost 10-20 km, tijekom jutra ponegdje oko 4 km zbog sumaglice. Pretežno vedro.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Slab do umjeren, još danas na srednjem i južnom Jadranu ponegdje i pojačan sjeverozapadni vjetar, tijekom noći postupno će slabiti i prvo duž obale sjevernog i dijela srednjeg Jadrana. More malo do umjereno valovito, još danas na otvorenome južnog Jadrana ponegdje moguće i valovito, od sredine noći postupno u smirivanju i to prvo na sjevernom dijelu. Pretežno vedro ,ponegdje uz sumaglicu, na sjeveru je moguća i magla.

Vaša reakcija na temu