Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PROGNOZA ZA DALMACIJU Umjereno oblačno, popodne moguća kiša

PROGNOZA ZA DALMACIJU Umjereno oblačno, popodne moguća kiša

Najviša dnevna temperatura zraka od 14 do 17 °C

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji biti umjereno do pretežno oblačno, u drugom dijelu dana ponegdje kiša, na krajnjem jugu tek navečer kad su mogući i pljuskovi te grmljavina. Vjetar umjeren, mjestimice na udare i jak sjeverozapadni i južni, uz obalu i bura. Najviša dnevna od 14 do 17 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a 

Upozorenje

Na sjevernom, od sredine dana na srednjem, a tijekom noći i na južnom Jadranu mjestimice udari bure 35-45 čvorova. Tijekom noći udari bure podno Velebita do 60 čvorova, na krajnjem jugu Jadrana udari juga 35-40 čvorova. Ponegdje su mogući neverini.

Stanje

Ciklona s frontalnim sustavom se iz Egejskog mora dalje premješta na istok, dok će se nova plitka ciklona iz Ligurskog premještati na Tirensko more, a zatim i na Jadran.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, uz obalu sjevernog Jadrana i jugo 6-16, mjestimice do 20 čvorova, na sjevernom, poslijepodne i na srednjem Jadranu će okretati na buru 10-20, mjestimice do 26 čvorova. More 2-3, na južnom Jadranu ponegdje 4. Vidljivost 10-20 km. Promjenjivo oblačno, mjestimice kiša, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom i to prvo na otvorenom moru, a od sredine dana i uz obalu.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Umjerena do jaka, podno Velebita i vrlo jaka bura. Na južnom Jadranu umjereno do pojačano, na krajnjem jugu i jako jugo, od sredine noći će okretati na buru. More malo do umjereno valovito, ponegdje i valovito, osobito na otvorenom. Promjenjivo oblačno, mjestimice kiša, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom, osobito na južnom i dijelu srednjeg Jadrana.

Vaša reakcija na temu