Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PROIZVODNJA U DICMU Važno je omogućiti investicije koje će najbrže pokrenuti gospodarstvo

PROIZVODNJA U DICMU Važno je omogućiti investicije koje će najbrže pokrenuti gospodarstvo

Frühwald podržava inicijativu HGK za pomoć građevinskom sektoru

Frühwald d.o.o. u gospodarskoj zoni u Dicmu proizvodna je tvrtka koja cijelo vrijeme pandemije koronavirusa nije obustavila svoju proizvodnju. Čelni ljudi HGK - Županijske komore Split obišli su proizvodni pogon Frühwalda te se u razgovoru s direktoricom Anitom Bralić i suradnicima iz prve ruke upoznali s poslovanjem tvrtke, stanjem u proizvodnom sektoru nakon popuštanja mjera izazvanih pandemijom Covida-19 te daljnjim planovima.

Tvrtka, koja posluje u sastavu grupacije sa sjedištem u Austriji, renomirani je proizvođač betonske galanterije s dugogodišnjim iskustvom te se u potpunosti oslanja na hrvatsko tržište, uglavnom dalmatinsko. Nakon kompletnog renoviranja i modernizacije pogona 2018., u prošloj su godini zahvaljujući inovativnom pristupu te kvaliteti i dizajnu svojih proizvoda za graditeljstvo (od proizvoda za infrastrukturu do ploča i opločnjaka za kuće i okućnice, terase i vrtove) ostvarili značajan rast prodaje, koji se nastavio i u prvom kvartalu ove godine.

Iako je situacija uslijed pandemije koronavirusa utjecala na sve gospodarske djelatnosti pa tako i na proizvodnju, u Frühwaldu nisu prekidali s radom. Međutim, kako im je poslovanje čvrsto vezano za graditeljstvo, dolazak ljetne sezone i obustavljanje građevinskih radova bitno im utječe na poslovanje.

- Frühwald pozdravlja i u potpunosti podržava inicijativu Hrvatske gospodarske komore da se omoguće građevinski radovi u ljetnom razdoblju, jer bi to puno značilo za opstojnost poslovanja u ovim izrazito nesigurnim vremenima kako za brojne male poduzetnike tako i za veće tvrtke u građevinskom i povezanim sektorima - poručuju iz tvrtke.

Kako je potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj u više navrata istaknula, Komora je zahtjev nadležnom ministarstvu i uputila u ime građevinskih kompanija kako bi se pomoglo građevinskom sektoru, ubrzao njegov opravak od koronakrize i omogućila realizacija zakazanih radova, imajući na umu skromniju turističku sezonu. Nalazimo se u posebnoj situaciji, u kojoj je potrebno ispitati i iznaći načine za suživot građevinskih radova i turizma, gdje god je to moguće, vodeći podjednako računa o objema djelatnostima koje imaju izuzetno važno mjesto u strukturi našeg gospodarstva.

Koronakriza je nažalost u svega par mjeseci iznijela na vidjelo sve nedostatke prevelike ovisnosti gospodarstva o jednoj djelatnosti te je uz izuzetan značaj turizma za Hrvatsku, i potrebu njegovog očuvanja i daljnjeg održivog razvoja, nužno raditi na jačanju industrijske proizvodnje kao generatora gospodarstva.

Predstavnici splitske Komore su upoznali domaćine s novim uslugama i aktivnostima HGK, posebno tijekom digitalizacije poslovanja Komore, Katalogom hrvatskih proizvoda, projektom online b2b sastanaka hrvatskih tvrtki i inozemnih partnera (platforma 'Go Global – Go Virtual') te je dogovoren nastavak dosadašnje kvalitetne komunikacije i suradnje na unapređenju županijskog gospodarstva.

Vaša reakcija na temu