Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Projekt 'Na putu do smanjenja rizika od katastrofa' u Splitu!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Projekt 'Na putu do smanjenja rizika od katastrofa' u Splitu!

Manifestacija će se održati 30. studenoga u 10 sati

U sklopu kampanje 'Usvojimo znanja da šteta bude manja', Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova organizira edukativno-zabavnu manifestaciju, posebno namijenjenu roditeljima i djeci školske dobi, kako bi se upoznali s modelima koji vjerno prikazuju situacije poput potresa, poplava i erozije te naučili kako se pripremiti i zaštititi u slučaju iznenadnih nepogoda. Cilj projekta i ove kampanje je stvoriti zajednice otporne na rizike.

Split je četvrti grad u Hrvatskoj u kojem će se građanima prezentirati simulator potresa nabavljen u sklopu projekta, a ujedno i zadnji grad u sklopu ove edukativno - zabavne manifestacije.

Ujedno će biti prikazan i tehničko-taktički zbor operativnih snaga sustava civilne zaštite: Državna intervencijska postrojba civilne zaštite - MUP RH, Javna vatrogasna postrojba grada Splita, HGSS- Stanica Split i Gradsko društvo Crvenog križa Split.

Svijet je sve više suočen s nepredvidivim prirodnim događajima koji mogu uzrokovati ljudska stradavanja i velike materijalne štete. Zato je dobra priprema najvažnija! Stečenim znanjem i spremnošću svi zajedno možemo aktivno utjecati na smanjenje rizika od katastrofa te umanjiti njihove posljedice.


Zato vas pozivamo u četvrtak u 10 sati, 30.11.2023. na lokaciji javne gradske površine u Kaštelanskoj ulici, prilaz s južne strane Stadiona Poljud u Splitu, gdje ćete na zabavan i poučan način dobiti korisne informacije o katastrofama uzrokovanim prirodnim prijetnjama i kako se s njima nositi.

Kampanja je dio projekta 'Na putu do smanjenja rizika od katastrofa', financiranog iz fondova Europske unije, kojeg Ravnateljstvo civilne zaštite provodi u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Dodatne informacije o projektu i sudjelovanju u aktivnostima možete pronaći na stranici Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova: https://civilna-zastita.gov.hr/ Vaša reakcija na temu