Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Projekt eMUlzija: Mladi iz Murtera i Promine učili kako osmisliti i provesti projekt, uskoro novi vikend seminar

Projekt eMUlzija: Mladi iz Murtera i Promine učili kako osmisliti i provesti projekt, uskoro novi vikend seminar

Sudjelovalo je desetero korisnika u dobi od 15 do 20 godina

Prvi vikend u ožujku bio je rezerviran za provedbu prvog od dva vikend seminara u sklopu projekta 'eMUlzija - uloga mladih u lokalnoj zajednici' sufinanciranog iz Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Održao se u Promini.

Vikend seminar bio je zamišljen kao neformalna edukacija desetero mladih u dobi od 15 do 20 godina s područja dviju općina; Murter-Kornati i Promina. Tako su se tijekom petka, subote i nedjelje mladi uveli u 'svijet projekata'; bavili su se pitanjima što uopće jest projekt, kako projektno razmišljati, kako prepoznati prilike za projekt u svojoj lokalnoj zajednici i na koncu kako osmisliti vlastiti projekt za koji postoji određeni budžet.

Prije osmišljavanja vlastitih projekata koji će biti od vrijednosti za ove dvije lokalne zajednice, a koje će pokrenuti upravo spomenuti mladi uz stručnu pomoć i podršku partnera na projektu - udruge Argonauta, Općine Murter-Kornati i Promina te Matice hrvatske u Murteru - posjetili su i Eko kampus 'Krka' u Puljanima kako bi na živom primjeru mladi dobili uvid što se projektima može postići i ostvariti.

- Kao rezultat rada zajednički smo dobili obrise dva projekta koje ćemo dalje definirati i raspisivati na drugom vikend seminaru koji će se sa istim mladima održati u lipnju u Murteru - poručili su iz udruge Argonauta. 

Vaša reakcija na temu