Prometovi sindikalisti: Posljednji napad na našeg kolegu za nas je pokušaj ubojstva iz koristoljublja

Prometovi sindikalisti: Posljednji napad na našeg kolegu za nas je pokušaj ubojstva iz koristoljublja

Zahtijevamo i promjene u Zakonu koje bi omogućile da se napadi na vozače u javnom gradskom prijevozu sankcioniraju puno strožije, tj. primjerenije

U Splitu se odavno učestalo događaju napadi na vozače i kontrolore javnog gradskog prijevoza Prometa, većinom s teškim posljedicama po napadnute, a posljedično i po tvrtku, ali nijedan napad dosad nije imao epilog u smislu ozbiljne presude koja bi jasno dala do znanja napadačima da je to teško nedjelo. Napadači se uglavnom izvuku s prekršajnim prijavama i par stotina kuna novčane kazne. U petak navečer na Lovrincu dvojica razbojnika napala su našeg kolegu, pretukli ga, pokrali, te ga onesviještenog i razbijene i okrvavljene glave ostavili na pločniku ispred autobusa. Za nas je to pokušaj ubojstva iz koristoljublja - poručili su sindikalisti iz Prometa.

Od policije očekuju da razbojnike brzo privedu pravdi, te da se pobrinu da im nikad više ne padne na pamet takvo nešto, dok od Uprave Prometa traže da osigura antivandalske kabine i videonadzor u svim autobusima, a pogotovo u novima koje očekuju tijekom ove godine.

- Zahtijevamo i promjene u Zakonu koje bi omogućile da se napadi na vozače u javnom gradskom prijevozu sankcioniraju puno strožije, tj. primjerenije. Zahtijevamo mjere koje će omogućiti da pravda konačno dođe tamo gdje već dugo ne stanuje. I bez fizičkih napada imamo stresa za 'izvoz', i ovo je najmanje što nam je trebalo! Ako u razumnom roku ne bude reakcija institucija, sindikati će sa svojim središnjicama organizirati protestno zaustavljanje u cijeloj Hrvatskoj - dodali su.

Također danas u podne organiziraju konferenciju za medije ispred Policijske uprave splitsko-dalmatinske na Trgu Hrvatske bratske zajednice.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(40225, "");
Pregledaj komentare