Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić PROMIJENIO MIŠLJENJE Radnici u Banovini moraju dolaziti na posao

PROMIJENIO MIŠLJENJE Radnici u Banovini moraju dolaziti na posao

Rekli su na kraju da je to samo anketno, iako tako ne stoji u mailu, kažu nam

Iako je po naputku splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare poslan mail pročelnicima da će zbog koronavirusa ugroženi djelatnici, stariji od 60 godina, kronični bolesnici i trudnice moći raditi od doma, povukao je tu odluku.

Neki od zaposlenika, među kojima ih ima s najtežim dijagnozama, ostali su kući nakon maila spremni raditi, prema uputama. Plaća bi stizala, ali ne i putni trošak. Gradonačelnik je pak promijenio odluku, pozvani su nazad. 

- Rekli su na kraju da je to samo anketno, iako tako ne stoji u mailu - kažu nam.

Mnogi ne vide smisao, tim više što je preko 300 ljudi u jednoj zgradi. Bez obzira na to što je smanjen dolazak stranaka, potencijalna opasnost od koronavirusa u takvim uvjetima itekako postoji. 

Jedan od razloga zašto je teže provesti rad iz kuće je što ne funkcionira najbolje novi gradski softver, nisu krenuli na vrijeme s obukom, ali to ne bi trebao biti istinski problem jer ne ovise svi o njemu.

Vaša reakcija na temu