Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PROMJENA U CENTRU Marijana Pezelj već zamrznula mandat u Gradskom vijeću

PROMJENA U CENTRU Marijana Pezelj već zamrznula mandat u Gradskom vijeću

Ivoševićeva Nezavisna lista Kandidati bez kompromisa treća je snaga u splitskom parlamentu

Netom nakon što je prisegnula na vijećničku dužnost, Marijana Pezelj iz stranke Centar stavila je mandat u mirovanje. Već na nadolazećoj sjednici zamijenit će je nezaposleni 34-godišnji nastavnik Duje Jakovčević. Inače je Jakovčević bio na listi prije Pezelj, ali se očito dogodio dvostruki obrat. Pezelj je odlazak obrazložila 'osobnim razlozima'.

Aktualni saziv Gradskog vijeća je najbrojniji po broju zamjena mandata, čak 15. Najviše iz redova HDZ-a zbog nespojivih dužnosti iz udarne osmorke. Inače, svi su stavili mandat u mirovanje, izuzev gradonačelnika Ivice Puljka, nositelja liste stranke Centar te Mostovog dr. Ivice Grkovića. Oni su podnijeli ostavke. Puljak je gradonačelnik, a Grković izborom, maknuo se iz (vidljive) gradske politike. 

Kao zanimljivost navedimo i da je lista Kandidati bez kompromisa dogradonačelnika Bojana Ivoševića treća snaga u Vijeću s pet vijećnika, odmah iza HDZ-a s osam. Ivoševićevi vijećnici su Anita Birimiša, Srđan Marinić, Ante Alujević, Ante Krstulović i Petar Ugarković.

Iz stranke Centar pak dolaze najzreliji i najmlađa vijećnica, Željko Domazet sa 68 godina te Magdalena Matijević, 26-godišnjakinja. 

Inače, splitski parlament vrvi debitantima, a jedini vijećnici koji su preživjeli dva mandata uzastopce, od 2017. godine, su HGS-ov Igor Stanišić i Mostov Josip Markotić.

Vaša reakcija na temu