Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MHB RH Pronađena još jedna masovna grobnica

Pronađena još jedna masovna grobnica

Tijekom procesa ekshumacije bit će angažirani stručni protueksplozivni i alpinistički timovi

Na Vlašiću, lokalitetu Duboki potok, u općini Sekender Vakuf, na nepristupačnoj lokaciji, pronađeni su posmrtni ostaci iz prošlog rata, a pretpostavlja se da se na tom mjestu nalaze posmrtni ostaci više osoba, priopćili su danas iz Tužiteljstva BiH, prenosi Index .

Tužitelj i stručni suradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH koordinirali su proces pripreme i osiguranja lokacije radi provođenja ekshumacije na lokalitetu Duboka-Duboki potok na planini Vlašić.

'Na izuzetno nepristupačnoj lokaciji u planinskom području pronađeni su posmrtni ostaci za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Večići-Kotor Varoš, koji su se u studenom 1992. godine, preko Vlašića, pokušavali prebaciti do Travnika', kazali su iz Tužiteljstva.

Tijekom procesa ekshumacije bit će angažirani stručni protueksplozivni i alpinistički timovi, kako bi se lokacija uspjela u potpunosti pretražiti. Osim predstavnika Tužilaštva BiH, na lokaciji su bili prisutni i predstavnici Instituta za nestale osobe, kao i predstavnici preživjelih žrtava, a lokaciju osiguravaju policijski djelatnici MUP-a RS-a.

Ekshumacija će se nastaviti u narednom razdoblju, piše Index .

Vaša reakcija na temu