Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Propao početak novog suđenja za ubojstvo Domagoja Novoselnika: Fatalna ujna sama u sudnici, nećak javio da je zaspao

Propao početak novog suđenja za ubojstvo Domagoja Novoselnika: Fatalna ujna sama u sudnici, nećak javio da je zaspao

Do sada su ukinute dvije nepravomoćne presude za slučaj iz ljeta 2011. godine

Zbog nedolaska optuženog Matije Franca, jutros je u Splitu odgođen novi početak ponovljenog suđenja za ubojstvo Domagoja Novoselnika na Hvaru u ljeto 2011. godine. Franc se javio sutkinji uoči rasprave te kazao da neće doći jer je zaspao. Pospanost je opravdao radom na Adventu u Virovitici. 

Pred sudskim vijećem pojavila se Slađana Novoselnik koju terete da je poticala suprugovog tada maloljetnog nećaka na ubojstvo. Sutkinji je pojasnila da joj majka zbog teškog zdravstvenog stanja ne može ni do suda u Osijeku, a kamoli Splita. 

Rasprava je odgođena za početak veljače. Franc će dobiti pismeni poziv s napomenom prisilnog dovođenja u slučaju izostanka. 

Ovo je već treće suđenje fatalnoj ujni i nećaku za ubojstvo koje je šokiralo Hrvatsku. Domagoj Novoselnik nađen je mrtav, a okrivljenici su isprva pokušali prikazati cijeli slučaj kao samoubojstvo. Ubrzo je otkriveno kako su razmjenjivali poruke i bili u vezi. 

U rujnu 2012. godine Slađana Novoselnik osuđena je na 22 godine zatvora, a Franc na maksimalnu kaznu za maloljetnike od 10 godina zatvora. U rujnu 2017. stigla je nova nepravomoćna presuda. Franc je dobio osam godina zatvora, dok je Novoselnik oslobođena. Obe presude ukinuo je Vrhovni sud. 

Sa suđenjem se pokušalo započeti i proteklih godina, no bez uspjeha.

Novoselnik je medijima kategorički demantirala vezu s nećakom ubijenog. Te večeri je zaspala, a kada se probudila, vidjela je mrtvog supruga i nećaka s nožem u ruci kraj njega.

Vaša reakcija na temu