Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PROSLAVA JUBILEJA: 1600. obljetnice smrti sv. Jeronima, zaštitnika Dalmacije

PROSLAVA JUBILEJA: 1600. obljetnice smrti sv. Jeronima, zaštitnika Dalmacije

Kardinal José Tolentino Calaça de Mendonça, ekskluzivno će objaviti novosti do kojih je došao istražujući u vatikanskim bibliotekama

Splitsko-makarska nadbiskupija svečano će proslaviti Jubilej 1600. obljetnicu smrti sv. Jeronima, zaštitnika Dalmacije od 24. do 30. rujna. Proslava započinje Međunarodnim znanstvenim skupom Sanctus Hieronymus Dalmatiae vir illustris (Hiernymiana II). 24. i 25. rujna u Palači Milesi u Splitu. Na skupu će sudjelovati više od 30 izlagača iz Hrvatske i svijeta.

U Nadbiskupskom Ordinarijatu u Splitu 24. rujna u 12 sati bit će predstavljen kip sv. Jeronima i prigodna izložba. Kip će predstaviti splitsko-dalmatinski župan Blaženko Bobanautor izložbe fra Tomislav Glavnik, autor kipa kipar Veno Jerković, a nazočit će i splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić i nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša.

- Medijska promocija knjige 'Svetom Jeronimu posvećeno' je utorak 29. rujna u 9.30 u samostanu sv. Frane u Splitu. O knjizi će govoriti splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, fra Vladimir Vidović i prof. dr. don Ivan Bodrožić. Istoga dana u 18 sati na Medicinskom fakultetu u Splitu predavanje 'San Girolamo e la Biblioteca Apostolica Vaticana' održat će kardinal José Tolentino Calaça de Mendonça, arhivist i bibliotekar svete Rimske Crkve - poručuju iz Nadbiskupije.

Kardinal će ekskluzivno objaviti novosti o sv. Jeronimu do kojih je došao istražujući u vatikanskim bibliotekama. Svečanu akademiju pjesmom će uzveličati Komorni zbor bogoslova. Na sam blagdan sv. Jeronima u srijedu 30. rujna u 10 sati bit će upriličeno otvaranje Riznice splitske katedrale. Uz pozdravne govore prigodnu riječ uputit će prof. dr. Radoslav Bužančić. Istoga dana, misno slavlje u 18 sati u novoj solinskoj crkvi Svete Obitelji predvodi kardinal Tolentino.

Vaša reakcija na temu