Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook PROSLAVA OLUJE U KNINU Župan Jelić kaže da će biti razlika u odnosu na prethodne godine

PROSLAVA OLUJE U KNINU Župan Jelić kaže da će biti razlika u odnosu na prethodne godine

Centralni dio događanja bit će na stadionu

Na prvom sastanku organizacijskog odbora za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja danas u Zagrebu jednoglasno je prihvaćen prijedlog prema kojem će se središnja svečanost 5. kolovoza održati na stadionu NK Dinara. To će omogućiti nazočnost većeg broja hrvatskih branitelja, gostiju i uzvanika, a za događanje u Kninu HZJZ će još izraditi poseban epidemiološki okvir.

Šibensko-kninski župan Marko Jelić rekao je za RTL što misli o tome da inicijativa predsjednika Republike da se proslava održi u Glini, a ne u Kninu nije prošla.

- Smatram da se treba obilježavati svuda u Hrvatskoj, ali centralna proslava treba biti u našem gradu - poručio je Jelić.

Iako još nije u potpunosti zaključen, dio programa je riješen.

- Gradonačelnik je spreman. Bit će razlika od prošlih godina jer će centralni dio događanja ipak biti na stadionu, a ovaj protokolarni će se i dalje zadržati na tvrđavi - rekao je Jelić.

Dodao je sljedeće:

- S obzirom na epidemiološke mjere i da na sam trg može stati 500 ljudi, dok ovdje može stati 2000, logično je da je to na nogometnom igralištu Dinare.

Jelić je prije 40 dana preuzeo vlast županije, koja je do sada bila utvrda HDZ-a.

- Do sada nismo pronašli nikakve kosture, obično se misli na financijske ili nekakve sudske epiloge, ali do sada ih nismo našli i sve je pod kontrolom. Mislim da tu neće biti nikakvih događanja što bi recimo kao senzacija bilo zanimljivo novinarima. Mi radimo svoj posao - izjavio je Jelić.

Komentirao je i uvođenje dnevnih izvješća u rad zaposlenika.

- U načelu smo željeli prikupiti dovoljnu količinu podataka da vidimo što možemo učiniti da županijska uprava može biti harmoniziranija, efikasnija, bolja, gdje nedostaje službenika, gdje ih možda ima nešto više nego što ih treba biti, zato su potrebna ta dnevna izvješća. U jednom trenutku više neće biti, ali zasad skupljamo informacije i na temelju njih ćemo napraviti dodatne preustroje - poručio je Jelić.

Na koncu je rekao:

- Ako se primijeti ili ja osobno primijetim da je došlo do sabotaže, to za onoga tko bude činio nije dobro. Osoba će prije svega biti upozorena, ali ipak ne vjerujem da će to netko raditi. Ako nastavi, onda joj više nije mjesto u sustavu jer ovo nije ni moje ni njegovo, ovo je naše zajedničko i mi smo ovdje da služimo populaciji koja nas je izabrala.

Vaša reakcija na temu