Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com PROSLAVA U KNINU Na tvrđavi podignuta hrvatska zastava

PROSLAVA U KNINU Na tvrđavi podignuta hrvatska zastava

Obilježava se 25. obljetnica akcije Oluja

Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 25. obljetnicu oslobodilačke operacije Oluja. 

Središnja svečanost održava se u Kninu. Stigla je cijela Vlada, predstavnici braniteljskih udruga, a govor na glavnom kninskom Trgu Ante Starčevića održat će predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te predstavnik udruga proizašlih iz Domovinskog rata, umirovljeni general Ante Gotovina. U Kninu je i Boris Milošević.

Zastavu na tvrđavi podigli su pripadnici Druge, Četvrte i Sedme gardijske brigade koji su je na istom mjestu podigli i 1995. godine. Pročitana je povjesnica, a Hrvatska vojska ispalila je 25 počasnih topovskih plotuna povodom 25. obljetnice Oluje.

Čestitajući današnji blagdan premijer Andrej Plenković objavio je na Twitteru da se '25 godina od Oluje prisjećamo najveće pobjede koja je donijela slobodu i otvorila put mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja'.

Vaša reakcija na temu