Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PROŠLO JE 29 GODINA: U Erveniku odana počast zvjerski ubijenoj obitelji Čengić

PROŠLO JE 29 GODINA: U Erveniku odana počast zvjerski ubijenoj obitelji Čengić

Zločinci nisu adekvatno kažnjeni

Danas, na 29. godišnjicu zvjerskog ubojstva četveročlane obitelji Čengić, šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegovi zamjenici, zajedno s državnim tajnikom u Ministarstvu branitelja Darkom Nekićem, predstavnicima općina Ervenik i Kistanje te predstavnicima Samostalne demokratske srpske stranke položili su cvijeće i zapalili svijeće kod spomen-obilježja ispred kuće obitelji Čengić u zaseoku Šašići kod Ervenika, te na posljednjem počivalištu obitelji, na mjesnom groblju kod crkve sv. Mihovila. Svetu misu služio je don Ivan Perković.

U večernjim satima 18. siječnja 1992. godine, u zločinačkom pohodu srpskih paravojnih postrojbi, zvjerski su ubijeni supružnici Drago (39) i Nevenka (32) te njihovi maloljetni sinovi Slobodan (11) i Goran (5), nakon čega su zločinci zapalili njihovu i sve preostale hrvatske kuće u selu.

- Za nas su ovi dani izuzetno tužni i bolni, vraćaju nas u vremena patnje i stradanja, a posebno nas boli što zločinci koji su zvjerski ubili moga brata i njegovu obitelj za to nisu adekvatno kažnjeni - kazao je Vlade Čengić, izrazivši nadu kako će se u dogledno vrijeme u sjećanje na obitelj njegova brata njihova nedovršena obiteljska kući urediti kao spomenik.

- Ministarstvo branitelja, kojega sam ovdje predstavnik, podupire nastojanja obitelji i stavlja se na raspolaganje za financijsku i svaku drugu pomoć kako bi se nedovršena kuća obitelji Čengić uredila i postala spomenik, trajni podsjetnik na njihovu tragičnu sudbinu - kazao je Nekić.

U znak sjećanja na obitelj Čengić u kolovozu 2007. godine podignuto je spomen-obilježje u dvorištu njihove nedovršene obiteljske kuće.

Vaša reakcija na temu