Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Bogdan Klarić PROSVJED PRED BANOVINOM Ivošević: Većina sudionika povezana je s bespravnom gradnjom na Marjanu

PROSVJED PRED BANOVINOM Ivošević: Većina sudionika povezana je s bespravnom gradnjom na Marjanu

'Još jednom pozivamo Državni inspektorat da bez odgode krenu u rušenje'

Većina 'poljoprivrednika' koji su danas prosvjedovali zbog prometne regulacije (premještanje rampe na GUP-om predviđenu lokaciju) na području park šume Marjan povezani su s bespravnom gradnjom na Marjanu, poručuje splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević.

- Jedan od govornika bio je i Dario Alujević čijeg uklanjanja ilegalnog kioska kraj Turističke palače na Rivi ćete se sjetiti s početka mandata.

Dotični je izrekao sljedeće:

'Živim na Marjanu i tamo dolazim vozilom već 40 godina. A sada se nakon 40 godina pojavio netko i zabranio meni i mojoj djeci dolazak u moj dom. Oni očito žele napraviti da vlasnici ne obrađuju svoje zemljište, te da tu naraste šuma. Ja sam vlasnik poljoprivrednog zemljišta, te tamo imam i građevinu koja nije legalizirana već sam je naslijedio od svog pokojnog oca. Znači ostavinskom raspravom sam naslijedio nekretninu, imam osobnu kartu i tu živim ja i moja peteročlana obitelj'.


Snimka iz 1967. godine da objekta tu nije bilo.


Dotičnog jasno demantira dopis DORH-a prema JU PŠ Marjan gdje se vodi postupak protiv navedenog kao investitora zbog kaznenog djela bespravne gradnje u zaštićenom području u razdoblju od 2010. do 2018. godine. Toliko o 40 godina života na Marjanu.
Još jednom pozivamo Državni inspektorat da u skladu s ovlastima koje su im dane u zaštićenim područjima bez odgode krenu u rušenje bespravnih građevina kao što to rade u Istri -  poručuje Ivošević.

Vaša reakcija na temu