Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović PROSVJED PRED PALAČOM PRAVDE 'Neka sucima povišice, ali dajte i nama'

PROSVJED PRED PALAČOM PRAVDE 'Neka sucima povišice, ali dajte i nama'

Službenice traže veće plaće

Pred splitskom Palačom pravde danas se okupio veći broj službenica koje traže veće plaće. 

'Zapisničarka sam u istrazi s istražnim sucem, koji je dobio povećanje vjerojatno u iznosu moje cijele plaće, a ja koja odradim veliki dio posla, nisam zapravo dobila ništa. A mislim da to nije u redu jer radimo kao tim, sudac bez mene ne može raditi', kaže Marina Tomasović

'Imamo natječaj za neodređeno. Javile su se dvije žene, jedna koja je već primljena na određeno i gospođa od 50 godina koja nema uvjete. Svaki natječaj je skoro poništen. 

25 godina radim u sudu. Kroz cijelo to vrijeme imali smo neka sitna povećanja plaće od 2 posto. Sve je to minimalno. Nema veze što je sucima povećalo plaće, dajte i nama, mi 90 posto posla odradimo. Pogotovo, mi djelatnici u uredu USKOK-a. Prolazimo provjeru svakih pet godina koja je dosta opsežna, suci su za to plaćeni, mi nismo', kaže Jelena Parać

Podršku službenicama dao je i sudac Vladimir Živaljić

'Mislim da svi suci podržavaju službenice u njihovom opravdanom traženju ostvarivanja materijalnih interesa. Trebaju živjeti s plaćom od 600 eura. Nama trebaju motivirani zaposlenici. Ljudi trebaju imati plaću od koje se može živjeti. I službenice su dio tima', kazao nam je sudac Živaljić.

Vaša reakcija na temu